OPI Oh So Glam! + Sally Hansen Gleaming Diamond


Det hände en liten olycka i helgen som ni kan se på bilderna.. Usch vad sur jag blev, men det är ju inte så mycket att göra åt... Det blev ljusa naglar när jag kom hem i alla fall. Två lager av guldskimrande, benvita Oh So Glam! från OPI och så toppade jag med ett lager Gleaming Diamond från Sally Hansen. De tre första bilderna är tagna i indirekt dagsljus och på den sista bilden ser ni hur lacket ser ut när solen träffar och guldskimret träder fram. Jag gillar verkligen Oh So Glam!, det är en hyfsat lättburen nyans för att vara vit och visst blir den ganska fin med lite extra glitterskimmer på? Lite svår att få jämn kanske men det upplever jag att de flesta vita lack är. Torktiden är bra iaf!

Funky French Midnight Red


I helgen ska jag iväg på en liten hotellweekend med gubben och kände därför för en lite mer klassisk manikyr. Ja, inte för att "funky french"-manikyrer är så klassiska kanske, men nyanserna jag använt får väl ändå sägas vara det. Som basfärg använde jag ett lager Color Club Ready To Wear som iriserar i rosa och guldiga toner och som tippfärg Misa Midnight Red, ett av mina favoritlack i rött. Som lite extra piff drog jag en linje med ett guldglitterlack från Artclub och stämplade även lite silvriga blommor på utvalda naglar. Stämplarna blev inte så bra men de syns så lite i verkligheten så de fick vara kvar ändå.
Hoppas ni får en skön helg allihop och ta hand om er!

Blackstar Blue Sea


Idag kände jag för blått och plockade fram mina skuggor från Makeupcosmetics igen. Mörkblåskimrande "Blackstar Blue" i yttre ögonvrån och globlinjen, turkosguldglittriga "Sea" på hela locket och en bit upp över "Blackstar Blue". Lilaskimrande "June" ligger som highlighter på brynbenet och i inre ögonvrån. NYX eyeliner, grå kajal från Revlon på vattenlinjen och svart mascara. Klart!

Funky french butterflies


Jag blev sugen på en Funky French igen och det är ju verkligen något som går att variera i all oändlighet. Som bas bestämde jag mig i alla fall för att använda Color Club Runway Muse som är ett ganska skirt lack men med en jättefin iriserande effekt som är tydligare i verkligheten än på bild. Nyanserna skiftar mellan turkost, grönt, guld och rosa. Kameran plockar mest bara upp de blå/kalla dagrarna av lacket. Till detta blev det mörklila tippar - Orly Satin Finesse och en rand mellan tipparna och basen med Depend 131.
Fjärilsstämplarna kommer från Konadplattan M66 och jag har använt Satin Finesse även till det.

Lila Lördag


Den rosa Viva La Diva-paletten fick komma fram och leka idag. Matchar såklart mina lila naglar. Tre olika nyanser av lila på locket och en av de ljusaste lila som highlighter. Inget märkvärdigt men ändå rätt fint. På vattenlinjen ligger även lite blå kajal från Calvin Klein och så svart mascara såklart. Läpparna fick sig lite bling av Maybelline Watershine "Purple Sapphire".


Sally Hansen Chrome Royal Purple


Det är ingen hemlighet att jag oftast är lite skeptisk mot lack som utger sig för att vara metalliska eller "kromiga" - ofta är de ett elände att få jämna, lämnar penselspår efter sig och framhäver varje ojämnhet i naglarna. Och ja, det krävs ett visst tålamod för att få ytan helt jämn även med Sally Hansens Chrome Royal Purple, men det går! Ganska bra till och med! Och resultatet är ju bara hur snyggt som helst. Som vanligt grundade jag med ett lager OPI Nail Envy, men det skulle jag nog inte ha gjort, för underlack och metalliska lack har en förmåga att inte samarbeta så bra. Underlacket vill liksom lossna där man drar penseln flera gånger och det gjorde att två lager krävdes för att få det jämnt. Annars är Royal Purple som många andra metalliska lack väldigt täckande och snabbtorkande. Bilderna är tagna i indirekt dagsljus och nyansen upplevs lite lite varmare i verkligheten, grymt snyggt är det i alla fall. Ni hittar dem nog enklast på Ebay. Det är där jag köpt mina.

Green Blue Anemone


Gårdagens EotD det här bestående av tre pigment - MAC "Deep Blue Green", Fyrinnae "Anemone" och Coastal Scents "Interfine Green Pearl". "Deep Blue Green" ligger på hela globlinjen och även fuktad som eyeliner och lite skuggad under ögat. "Anemone" på hela locket och i både inre och yttre ögonvrån. Som highlighter på brynet matchade jag med "Interfine Green Pearl" som skimrar i grönt. Och så har vi det vanliga: svart mascara från NYX, svart kajal på vattenlinjen och Too Faced Shadow Insurance som bas.

China Glaze Verano


Vid första anblicken verkar inte China Glaze Verano vara något särskilt direkt, men det är något med finishen och glansen som ändå gör det olikt något annat i lacksamlingen. Färgen är en kall, lite mörkare ceriserosa med en ganska starkt dragning mot lila, som känns fräsch och trevlig och passar min hudton mycket bra. Finishen är liksom pärligt frostig istället för skimrande eller glittrande och det är också det som gör det lite udda, men också väldigt fint. Den första bilden är tagen i indirekt dagsljus och de andra tre i direkt solljus. Det är lättlackat och täckande efter två lager och torkar väldigt snabbt. Har faktiskt inga klagomål när det gäller det här lacket vilket är skönt som omväxling.
Stämpel är från en av mina nya Konadplattor som jag är väldigt förtjust i - M66 och lacket jag använt är ett Chromelack från Sally Hansen - Black Chrome.

Female Apple Wind


Idag har jag faktiskt varit ovanligt färgglad runt ögonen. Solen har varit framme och ute smälter det i en rasande fart. Fast jag kan ändå inte förstå hur all snö ska hinna försvinna, innan, ja... sommaren ;-) Vi har så grymt mycket snö här uppe.
Makeupcosmetics skuggor har använts igen. Rosa "Female" i globlinjen, ljusgröna "Apple" på locket och en hel del av den superskimriga/glittrande "Wind" (vilket inte syns på bild som vanligt) både på brynbenet och i inre ögonvrån. Under ögat ligger en smulig och eländig blå kajal från Isadora som jag desperat försökte smeta ut någorlunda jämnt, men den ska banne mig kasseras. Som eyeliner tog jag en mörkblå kajalpenna från Revlon och tryckte sedan dit lite av det blågrönglittriga pigmentet "Sea". Det ser lite grönare ut än normalt för att det blandats lite med "Apple".
Ja, det var nog allt, förutom svart mascara och svart kajal på vattenlinjen. Kan inte hålla mig borta från den svarta kajalen inser jag... Och ögonskuggsprimern är Too Faced Shadow Insurance förresten.

Misa Secret


Dagens besvikelse är lacket Secret från Misa. Jag har aldrig varit med om ett lack som bubblar så mycket! Hela ytan är täckt av små små bubblor och det är allmänt svårlackat, skirt och randigt. Tre lager lack är vad jag har på bilderna. Nyansen ser ju så fin och vårig ut, men jag höjer alltså ett varnande finger åt er om ni nu inte besitter några övernaturliga lackningsegenskaper som inte jag begåvats med.

China Glaze Rosita


Lakansmärken from hell, men China Glaze Rosita är ändå ett rätt fint korallrosa lack med ett skimmer som irriterande nog inte kameran lyckas fånga. Jag vet inte riktigt om lakansmärkena endast beror på lacket eller om det faktiskt var jag som klåpade mig lite - tvättade nämligen inte bort lackremovern som jag alltid brukar göra annars och oljerester på naglarna är ju ingen hit om man vill att lack ska torka snabbt. Och stämplarna blev ju liksom upp och ner... Haha, ja jag är inte hundra direkt. Men nu verkar det i alla fall som att jag vet vad som är fel på mig. Har fått reda på att min sköldkörtel spökar. Nedstämdheten och tröttheten har en fysisk orsak och det går faktiskt att göra något åt det!
Hursomhelst, två lager är vad som krävs av detta lack för att få full täckning. Kanske kan man ana lite lite VNL (visible nail line), men det är mest på bilderna. Pensel är precis som vanliga China Glaze, dvs lite väl smal, men det går ändå förhållandevis bra att lacka med den.

Orly Spark


Sminkan önskade se Orly Spark och det vill jag givetvis ställa upp på. Spark är ett riktigt fint pastellgult lack som lyser som solen på naglarna! Det är svårt att hitta gula nyanser som passar när man både är blek och har en kall hudton, men detta funkar faktiskt helt ok. Lacket har lite lite skimmer som jag dock inte är framträdande på naglarna. På bilderna har jag lackat två lager och det ser faktiskt fint ut på bild. I verkligheten ser man dock att det hade behövts tre lager för att få det riktigt täckande och jämnt. Den något kaliga formulan gör att penseldragen har en tendens att synas men det jämnar dock ut sig ok efterhand.
Förra sommaren köpte jag ett annat gult lack från Orly som heter Live Wire, men det visade sig vara alldeles för skirt för min smak. Däremot är det riktigt snyggt att använda till layering ovanpå Spark. Ett tips alltså om ni önskar lite skimmer på era gula naglar. Nästa gång jag lackar med Spark kan jag visa hur det ser ut.

Black Magic Star


Fredag idag... veckorna går fort. Våren närmar sig och dagarna blir längre och ljusare. Det kan inte gå nog fort... hela min kropp skriker efter sommar och värme. Iofs är vårvintern här uppe i norr också väldigt fin, i alla fall så länge solen skiner och man kan promenera, vara ute på isen eller hitta på något annat kul. Nu var det dock länge sedan vädret var riktigt bra...
För att muntra upp mig själv lite så tog jag fram vackra "Star" från Makeupcosmetics igen, jag älskar verkligen denna skugga, den är så himla vacker! Matchade med "Blackstar Red" i globlinjen och yttre ögonvrån, "Star" på hela locket och upp en bit mot globlinjen, "Magic" i inre ögonvrån och "Woman" som highlighter på brynbenet.
Som bas använde jag Too Faced Shadow Insurance som verkligen är en superbra primer, NYX Felt Tip Eyeliner, svart kajal från Biotherm på vattenlinjen och NYX Doll Eye Mascara Long Lash.
Hoppas ni får en trevlig helg allihop!

China Glaze Watermelon Rind


Watermelon Rind från China Glaze Summer Days kollektion är verkligen läcker. Det vattnas nästan i munnen när man ser det på naglarna. Alla lack i kollektionen har en jellyformula och skimret kallas "glass flecked" och det gör verkligen lacken till något extra. Finishen blir riktigt djup och glittrande, utan de jobbiga glitterkornen. Nyansen på Watermelon Rind är en blandning mellan grönt och blått, en mörk teal skulle jag vilja kalla det. Och jag älskar teal! Jellyformulan gör det dock något skirt - man kan komma undan med två varv men för att få det rätta djupet så är nog tre att föredra. Första lagret är lite jobbigt att lägga då lacket liksom vill försvinna där man drar penseln flera gången, men det löser sig vid andra varvet och blir jämnt igen. Jag kan dock leva med detta när det gäller sådana här skönheter. Torktiden är också bra. 

Smokey June


Dagens, eller snarare gårdagen mejk blev ljus och enkel. Jag ville testa det läckra pigmentet från Makeupcosmetic "June" som skimrar så fint i lila. Tyvärr vill ögonbilderna inte alls visa skimret men jag tog några kompletterande bilder under halogenlampa för att ge er en hint i alla fall. I globlinjen skuggade jag lite lätt med Makeupcosmetics "Brown Smoke" också, annars ligger "June" över hela locket och ända upp till brynet. Sen brassade jag på rätt rejält med min nya favorit till eyeliner - NYX Felt Tip Liner i "Jet Black". Den är verkligen superlättarbetad och riktigt riktigt korpsvart. Me like! Too Faced Shadow Insurance som primer, svart kajal på vattenlinjen och NYX Doll Eye Mascara också, annars var det inte mer än så.

Orly Life's A Peach


Jag köpte det här lacket för att jag länge varit sugen på ett orange lack som passar min hudton. Det fick inte vara för neonigt utan hellre lite pastelligt orange. Orly Life's A Peach borde ju funka i teorin, det är lagomt orange utan att vara skrikigt, det har ett uns pastell i sig för att tona ner färgen och passa mina bleka fingrar bättre och ett fint skimmer som gör det mindre platt. Tyvärr tycker jag ändå inte riktigt att det når upp till mina förväntningar. Först och främst är det lite kalkigt i formulan och det gör att det kan vara svårt att få jämnt, sen är det inte riktigt så täckande som jag skulle önska. På bilderna ser ni två lager och det är på vippen täckande. Jag målade naglarna sent och gick och la mig ganska kort därefter vilket dessutom resulterade i lite lakansmärken. Det är aldrig är kul. Men jag vill ändå inte döma ut det helt för det är faktiskt en riktigt härlig sommarfärg och kanske är det solen som fattas för att jag ska bli riktigt förtjust.

Lackleverans!


Härligt dag idag med massa lack i lådan. På första bilden ser ni hela kollektionen Summer Days från China Glaze och på andra bilden lite osorterade lack som också landande i in famn idag. Grymt somriga och härliga nyanser! Jag uppdaterar med namn på andra bildens lack lite senare idag.

Uppdatering!
Bild två, från vänster:

1. Misa Secrets
2. Orly Spark
3. China Glaze Rosita
4. Orly Life's a Peach
5. China Glaze Verano
6. Sinful Opium
7. Sinful French Kiss

Color Club Ready To Wear


Romantiken flödar här idag, eller ja, åtminstone på naglarna... Ville testa Color Clubs nysläppt ur Catwalk Queen kollektionen - Ready To Wear. I flaskan är den duokroma effekten väldigt tydligt och läcker med ett färgspel som sträcker sig från lila till grönt, men på naglarna dominerar de rosa och guldiga effekterna. Inte helt fel det heller, jag skulle bara önska att lacket var något mer täckande. Duokromet är lite svårt att fånga på bild och syns mycket tydligare i verkligheten. På bilderna har jag lackat två varv, det fick räcka eftersom jag hade en tanke på att Konadifiera manikyren också. Torktiden är dock toppen på detta lack, även utan snabbtorkande överlack.
Jag valde ett heltäckande rosmönster som dekoration från Konadplattan M65. Lacket jag använde till stämplarna kommer från Sally Hansen och heter White Gold. Det blev rätt sött ändå, diskret men ganska fint.

Rimmel Play Fast Camouflage


Rimmel Camouflage är ett lack som kan vara lite svårt att hitta men gör man det så är det verkligen ett toppenlack i den gröna familjen. Jag hade turen att ramla över det till ett toppenpris på Ebay - min guldgruva, och jag är väldigt glad för det. Det är härligt gräsgrönt med massor av skimmer i framför allt guldiga toner. Dessutom är det väldigt pigmenterat och torkar snabbt (två lager på bilderna). Kanske till och med lite väl snabbt, man får vara lite snabb när man lackar så att det inte hinner sega till på naglarna. Skimret på det här lacket gör det verkligen till något extra och det är mitt favoritlack i den ljusare delen av den gröna skalan. Rimmels Play Fast kollektion innehåller många guldkorn och alla jag testat har haft riktigt goda kvalitéer.

Green Pearl


Dåliga bilder idag men jag lägger upp dem ändå... Dagens EotD är en enkel historia bestående av:
Makeupcosmetics "Blackstar Green" i globlinjen och yttre ögonvrån och lite under ögat.
Coastal Scents "Interfine Green Pearl". Den är ljus, typ benvit, med ett grymt läckert grönt skimmer. Den ligger på rörliga delen av locket, tonat upp över globlinjen, i inre ögonvrån samt som highlighter på brynbenet.
Svart mascara och svart kajal på vattenlinjen.

OPI It's Toe-Tally Summer!


Härligt somrigt namn och härligt somrigt lack - OPI's It's Toe-Tally Summer från OPI Flip Flop Fabulous collection pryder mina naglar idag. Det är ett ganska kraftigt rosa lack med dragning åt blått. Cerise skulle jag nog vilja kalla det. De bilder jag sett tidigare på det här lacket har dock visat det mycket ljusare än vad jag upplever det i verkligheten. Jag kan inte säga att jag är besviken men jag blev allt lite förvånad över resultatet. Min kamera försökte också ljusa upp lacket men jag har redigerat bilderna lite för att göra nyansen så mycket rättvisa som möjligt. Det är alltid det viktigaste för mig - att göra lacket rättvisa, inte att alltid använda oredigerade bilder, vilket känns ganska oväsentligt om de är missvisande. Sen kan vi ju alltid ha olika skärmar och upplösningar på våra datorer men jag kan inte göra annat än att utgå från min egen. Skulle det se konstigt ut hos er så är det bättre att ni hojtar till.

Lacket har hur som helst en så kallad jellyfinish, helt utan skimmer och är ganska skirt. Tre lager krävdes för full täckning på mina ganska långa naglar. Jag hade lite problem med formulan som var något rinnig och svår att kontrollera men man vänjde sig efterhand. Det är hur som helst ett riktigt härligt lack till sommaren och jag kommer definitivt att plocka fram detta fler ggr.

Green People Intensive Repair Shampo & Balsam

Först och främst vill jag bara tacka er alla som kikar in på bloggen trots min inaktivitet och skickar fina och peppande kommentarer, ni är guld värda. Det är skänker lite glädje i en annars för tillfället, ganska grå tillvaro. Vi har ju alla våra svackor, en del djupare än andra och tyvärr är min en av de sistnämnda. Orken och koncentrationen att formulera sig och skriva har helt enkelt inte funnits och det kommer förmodligen inte att vara tipptopp än på ett tag. Jag har heller inte riktigt hängt med i bloggvärlden den senaste veckan men jag hoppas kunna ta igen det så småningom och ge alla bloggar jag brukar besöka den uppmärksamhet de förtjänar.
Resten av detta inlägg tänkte jag tillägna mitt nya favoritshampo och balsam från Green People. Svensk återförsäljare hittar du här. Jag har länge dragits med kliande hårbotten och allmänt taskigt hår och misstänkt mina hårprodukter vara boven/bovarna i dramat. Nu är jag ingen expert på det här med hårvård men förmodligen orsakat av starka sulfater och en ganska massiv "build-up" av diverse ämnen i håret, vilket är vanliga, möjliga orsaker till mina problem. Så jag började i alla fall undersöka detta lite närmare och bestämde mig för att testa något mildare än de traditionella shampon och balsam som finns. Mitt val föll på Green People's sortiment som har en otroligt tilltalande syn på det här med hud- och hårvård.

Green Peoples produkter är flerfaldigt prisbelönta och...

  • Milda; med hög halt av ekologiskt certifierade ingredienser. På förpackningen redovisas hur stor del av innehållet som är ekologiskt certifierat.
  • Dryga; med hög koncentration av aktiva ingredienser.
  • Fria; från onödiga kemiska tillsatser så som natrium lauryl sulfat, parabener, lanolin, propylenglykol, aggresiva tensider, syntetiska parfymer, etylalkohol*, DEA, TEA, PABA-solskyddsfaktor eller andra petrokemiska ingredienser.
  • Inte testade på djur.

Jag har nu använt shampot och balsam några dagar och jag är redan såld. Jag började med att tvätta ur håret ordentligt med ett ganska starkt shampo för att bli av med alla beläggningar och konstigheter. Sen har jag alltså uteslutande använt dessa produkter. Min hårbotten kliar inte alls lika mycket nu, håret känns luftigt och "friskare" och det håller sig också renare betydligt längre, annars brukar jag tvätta håret nästan varje dag. Och det är himla kul att inte se ut som hejkomochhjälpmig på morgonen som jag annars brukar göra. Nu kan jag faktiskt komma undan med ett par drag med hårborsten och ändå se respektabel ut. Shampot är otroligt drygt och löddrar betydligt mer än vad jag är van från andra sulfat-fria shampon. Balsamet gör barret lättkammat och mjukt och doften är... lite örtig sådär. Verkligen inget hubbabubba i lollipopland som vissa shampon och balsam utan mer naturligt och fräscht. Jag är sammantaget grymt imponerad såhär långt och hoppas att mina hårproblem snart är passé. Priset är dessutom överkomligt, både balsam och shampo kostar 155:-  hos den svenska återförsäljaren, vilket jag tycker är ett väldigt bra pris för så dryga produkter.

Det här kan man också läsa om produkterna om man har ett djupare intresse:


INTENSIVE REPAIR CONDITIONER
För färgat eller behandlat hår. Ger näring till hårbotten och extra glans. Kan även användas som inpackning.


Organic Jojoba, Quinoa & B Vitamins. Ett milt balsam rikt på vitaminer som ger näring och glans till håret. Fritt från natriumlaurylsulfat, parabener och andra onödiga petrokemiska ingredienser. Med 92% ekologiska ingredienser. Certifiering: The Vegan Society

Ingredients:  *Herbal Infusions of: *Equisetum arvense (horsetail), *Thea sinensis (green tea). Cetearyl alcohol (plant wax extract), *Aloe barbadensis (aloe vera), Cetrimonium chloride (conditioning agent), *Simmondsia chinensis (jojoba oil), Chenopodium quinoa (quinoa oil), Lecithin (plant protein), Faex (vitamin B), *Citrus reticulata (mandarin oil), *Citrus aurantium bergamia (bergamot oil), *Citrus aurantium dulcis (sweet orange oil), Citric acid (from citrus fruits), *Pelargonium graveolens (rose geranium oil), Santalum austrocaledonicum (sandalwood oil), *Lavandula angustifolia (lavender oil), *Citrus sinensis (orange oil), *Linalool, *d-Limonene, *Geraniol, *Citronellol (from essential oils). 92.0% certified organic ingredients.

INTENSIVE REPAIR SHAMPOO

Voted ‘Best Hair Treatment' by Natural Health & Beauty magazine 2008

För färgat eller behandlat hår. Rikt på aktiva ingredienser och vitaminer för att stärka skadat hår.


Organic Geranium & sandalwood. Ett milt shampoo rikt på Aloe Vera, vitaminer och protein från vete. Fritt från natriumlaurylsulfat, parabener och andra petrokemiska ingredienser. Certifiering: The Vegan Society.
 
Ingredients*Aloe barbadensis (aloe vera), Decyl glucoside (foaming agent from corn), Glycerin (plant-derived humectant), Cocamidopropyl betaine (foaming agent from coconut), Cocamidopropyl betainamide mea chloride, (mild foaming agent from coconut), *Herbal Infusions of:, *Thea sinensis (green tea), *Equisetum arvense (horsetail) Hydrolyzed wheat protein, Panthenol (vitamin B5), Faex (vitamin B), Bromelain (from pineapple), *Simmondsia chinensis (jojoba oil), *Pelargonium graveolens (rose geranium oil), Santalum austrocaledonicum (sandalwood oil), *Lavandula angustifolia (lavender oil), *Citrus sinensis (orange oil), *Linalool (from essential oils), *d-Limonene (from essential oils), *Geraniol (from essential oils), *Citronellol (from essential oils). *Organically grown

OPI Catherine The Grape


Har fått hem en hel del nya lack i dagarna men det är lite lågt i tak här just nu så därför är aktiviteten på bloggen lite sisådär. Hoppas ni har överseende med detta tills allt känns bättre igen...
Hursomhelst, dagens naglar består av OPI Catherine The Grape från Russian Collection och är ett helt underbart, djupt och mustigt lila lack med ett väldigt fint skimmer. Det är ett lack som jag tycker bör finnas i varje nagelgarderob! Mina bilder gör det inte alls rättvisa - ljuset är kallt och fattigt och bleker ut färgen mer än lovligt. Det är dessutom väldigt pigmenterat och en fröjd att lacka med. Två lager lack ser ni på bilderna men man kan komma undan med ett beroende på nagellängd. Hade inga som helst problem med torktiden heller med ett lager Sally Hansen Insta-Dri som överlack.
Blommorna är Konadstämplar och lacket jag använt är Sally Hansen Chrome Royal Purple vilket fungerade bra. 

Butter London Fash Pack


Det har varit lite tyst på bloggen ett par dagar av olika anledningar men här kommer i alla fall det andra lacket från Butter London - Fash Pack. Det här lacket är också ganska skirt men jag lyckades få det täckande efter tre lager så det är iaf mer pigmenterat än det förra och även torktiden är något roligare trots att jag fått en del lakansmärken ändå... Så snabbt är det inte.
Jag gillar ju "svampiga" och lite gyttjiga färger så det här går ändå hem hos mig men jag föredrar OPI's You Don't Know Jacques dock, som är lite mer grå och mindre brun och massor mer lättmålat. Korkarna på Butter London-flaskorna är verkligen klumpiga men det har trots allt varit skoj att testa märket.

RSS 2.0