Butter London Yummy Mummy


Först ut att testas från Butter London-lacken blev Yummy Mummy. Lacket har ett jättefint skimmer men är tyvärr väldigt, väldigt skirt. På bilderna ser ni tre lager av lacket och det är fortfarande inte täckande. Pensel är väl ok att måla med men torktiden är dålig och jag känner mig smått anemisk med den här färgen på naglarna. Nah, ingen direkt höjdare... Jag hade lite bråttom dit med stickerserna också så de ville inte sitta fast som de skulle. Well, kanske kommer det fram till sommaren igen när jag inte är lika blek som nu, vi får se.

Pret-ty-byte!


Mitt allra första byte via bytesmarknaden på skönhetsforumet Pret-ty som jag är medlem i. Två nagellack från Butter London - Yummy Mummy och Fash Pack. Lite prover från Kiehl's följde också med som bonus. Tack "Riggan"!

Misa Push Upon It + OPI Sheer Enchantment


Misas Push Upon It från Living on the Fast Lane kollektionen är ett riktigt fint bärigt cremelack. Dessutom är det extremt pigmenterat. Full täckning med endast ett lager! Penseln är också lite bredare än på de andra Misalack jag testat, vilket är en fördel om du frågar mig. Nyansen är dock grymt svår att fånga på bild, den skiftar mycket beroende på ljus och sträcker sig från bärigt, djupt lilarött i skugga och dunkel belysning till en mer, ganska stark ceriseröd i sol och kraftigare belysning. Den är dock fin oavsett! För lite extra bling la jag två lager av OPI Sheer Enchantment ovanpå som är ett grymt snyggt topplack med massor av skimmer i röda och rosa toner. Däremot är torktiden, åtminstone på min flaska, riktigt dålig. Men har man lite tålamod så går det bra. Huruvida Push Upon it har snabbt torktid på egen hand kan jag alltså inte riktigt uttrycka mig om.

Magic Female Woman


Ibland funkar det med rosa. "Female" från Makeupcosmetics är ett praktexempel på det, kanske för att hon drar lite mot lila också. Så, "Female" ligger i globlinjen och på yttre delen av ögonlocket och "Magic" ligger på den inte delen av ögonlocket och upp en liten bit. Magic syns lite dåligt men det är också en mycket fin skugga i en varm och djup guldton. Som highlighter och i inre ögonvrån ligger min favorithighlighter just nu - "Woman". Under ögat ligger Revlon High Dimension Eyeliner i "Gold Flash". Suddade in lite plommonfärgad skugga mellan fransarna också och så svart mascara på det - NYX Doll Eye Long Lash (måste köpa ny!).
Jag tog två uppsättningar bilder idag i lite olika ljus. Jag tycker båda blev bra men de visar skuggorna på lite olika sätt och därav bildspammet.

Och så dagens skuggor...

Color Club Worth the Risque


Igårkväll lackade jag om från Misas Dirty, Sexy, Money till Color Clubs silvriga, holografiska Worth The Risk. Även det här hololacket har grymma kvalitéer. Täckande efter två lager och väldigt lättjobbat. Formulan är liksom lättflytande och "flödig" om ni förstår vad jag menar, det flyter ut jättebra på naglarna. Och det är tur det för penseln är i smalaste laget annars. Hursomhelst, idag skiner solen och vad passar bättre då än ett holografiskt lack? När solen eller glödljus träffar ytan kommer de härliga färgskiftningarna till sin fulla rätt. De två första bilderna är i solljus, de två sista i indirekt dagsljus.
Color Club har verkligen lyckats med sina hololack, jag skulle bara önska att vi fick några fler i en något mörkare färgskala, typ mörkgrönt, purpur eller burgundy - det hade varit nåt!

Wind & Wings


Dagens går i blågröna toner för att matcha naglarna. Alla skuggor från Makeupcosmetics. "Planet" i globlinjen, "Wings" på hela locket och upp över globlinjen. "Wings" påminner väldigt mycket om Dirty, Sexy, Money från Misa! "Wind" är en tokskimrig, skir skugga som jag lade lite överallt för att få extra glimmer, tyvärr syns det inte så bra på bilderna. "Woman" ligger som highlighter under brynet. Revlon High Dimension "Sapphire Flash" som eyeliner och svart kajal på vattenlinjen och svart mascara.  

Gårdagens FOTD


Och så kastar jag in gårdagens FOTD som jag inte tordes lägga upp igår...

Everyday Minerals (EM) - Fair Pink Pressed Base
EM - Light Pink Blush (highlighter)
EM - Best Friends Blush
EM - Waffle Cone Blush
EM - Intensive Fair (concealer)
Maybelline Hydra Extreme Dark Rosewood
28 Piece Eye Shadow Neutral Palette - Som ni kan läsa mer utförligt om i gårdagens EotD-inlägg.

Misa Dirty, Sexy, Money


Dirty, Sexy, Money var ett av de lack som tilltalade mig allra mest från Misas nysläppta Living on the Fast Lane kollektion. Ett härligt cremelack i en blandning mellan grönt och blått med en lite "dammig" känsla. Jag som har lite svårt för neonfärger och andra väldigt starka kulörer tycker det här är en alldeles klockren mellanväg för att att ändå få min beskärda del av färg i vår. Och tänk er bara vad snyggt det här skulle vara med ett matt överlack...
Lacket är väldigt pigmenterat och egentligen täckande efter ett lager men jag körde två väldigt tunna istället och droppade även i lite thinner i lacket inför andra varvet. Penseln är något smal tycker jag men går ändå helt ok att måla med. Torktiden kan jag inte heller klaga på - det torkade på ett kick med Sally Hansens Insta-Dri Top Coat.
Rosetterna på ringfingret är så kallade nagelstickers.

Color Club Fashion Addict


Jag var bara tvungen att snabbtesta ett av de holografiska lacken - Fashion Addict och behold the awesomeness! Ruggigt läcker lilatonad, holografisk skönhet! De två första bilderna är i soljus och de andra två i dagsljus. Ett lager lack ovanpå min gamla manikyr med Stars In My Eyes och totalt täckande. Jag är imponerad. Och lite smått salig, haha ;-D

Lackleverans!


Äntligen! Spana in dessa skönheter! Nu har jag att göra i helgen ;)

(Från vänster):
1. Misa - Dirty, Sexy, Money
2. Misa - Push Upon It
3. Color Club - Runway Muse
4. Color Club - Ready to Wear
5. Color Club - Revvvolution 
6.  Color Club - Fashion Addict
7. Color Club - Worth the Risque


Neutral fredag i brunt


Jag har också 28 Piece Eye Shadow Neutral Palette i min ägo men använder den tyvärr inte så ofta.  Inte för att den är dålig eller så men för att det ju finns så otroligt många andra fina nyanser än spektrat brunt - beige. Och så tycker jag skuggorna är något torra att jobba med, de vill gärna damma runt litegrann. Fast missförstå mig inte - det är en väldans bra palett för de som föredrar mer neutrala mejker. Bra skuggor för priset. Jag köpte min på Ebay för att komma ännu lite billigare undan.
På palettbilden ser ni vilka skuggor jag använt till denna mejk. Den mörkaste, något burgundyskimrande i yttre globlinjen, den näst mörkaste brunskimrande på inre delen av globlinjen och den rosatonade på locket. De två ljusa skuggorna använde jag som highlighter under brynet och i inre ögonvrån. Svart kajal på vattenlinjen, svart mascara och så för att piffa till det lite - H&M's glittereyeliner i koppar.

OPI Stars In My Eyes


Stars In My Eyes är ett lack från OPI´s OPI Holiday in Hollywood kollektion. Det är ett mycket fint men också väldigt skirt lack. På bilderna ser ni tre lager och en viss VNL kan fortfande anas. Vill man ha full täckning krävs i alla fall fyra lager men det går ju också att använda ovanpå andra lack för att få en skimrande finish. Man skulle exempelvis kunna grunda med ett vitt lack och sedan toppa med detta för en riktigt frostig manikyr och det är säkert läckert att ha ovanpå ett färgstarkt cremelack också. Torktiden är snabb och pensel bra. Ingen wow-faktor kanske men ändå ett mångsidigt och fint lack att ha i sin samling.

Ny förvaring


Vi var ute och gick häromdagen och gissa vad jag hittade övergivet i snön? Jo, en Helmer lådhurts från Ikea! Jag har länge funderat på att köpa en sån för att få ordning på mina nagelgrejer men det har inte blivit av och så har vi rätt långt till Ikea. Min Helmer är lite luggsliten men fyller sitt syfte rätt väl tycker jag. För att bli av med skramligheten från plåten så klippte jag till sån där underlagspapp som man har när man lägger klickgolv, ni vet, och la i botten på alla lådor. Det duger.


Everyday Minerals makeup


Idag har jag gått lös ordentligt med mina nya EM-produkter. Till ögonen använde jag Golden Globe Paletten som ni kan se på bild i föregående inlägg. Eller, ni kan se alla produkter jag nämner här i föregående inlägg ;) Den mörka svartbruna skuggan la jag i globlinjen, den champange-färgade på hela locket och upp lite över den mörka. Den rosafärgade i inre ögonvrån och som hightlighter under brynet. Jag använde även den mörka skuggan till att fylla i brynen lite och som eyeliner. Jag måste säga att det är otroligt användbara skuggor med ett mjukt och fint skimmer. Väldigt pigmenterade också.

Till ansiktet använde jag den pressade puderfoundationen Fair Pink som jag la på med EM's egna Long Handled Kabuki. Det fungerade utmärkt och jag är mycket nöjd med resultatet! Att använda en Kabukiborste är nog att föredra framför svamp, jag tror det lätt blir för mycket annars. Det är i alla fall enkelt att bygga upp täckningsgraden, det jämnar ut fint och ser inte pudrigt ut. Det är mycket viktiga egenskaper för min del. Toppade också med lite Light Pink Pressed Blush för ett friskt, härligt glow. Väldigt svårt att visa på bild dock, alla skavanker syns ju så otroligt väl vid sådana här närbilder.
Rouget "Best Friends" är jag också förtjust i, det ger precis rätt och tillräckligt med rodnad för att passa min bleka hud. Även bronsingrouget "Waffle Cone" fick komma ut och leka för att skulptera ansiktet lite, men det gäller att vara försiktig då den är väldigt pigmentrikt. Annars gillar jag färgen som inte är för röd eller orange utan lagomt rosabrun. Den blir nog bra till sommaren! La även lite av Golden Globe-palettens ljusa skuggor (blandade) som highlighter uppepå kindbenen för en skimrande effekt.
Ja, det var nog allt. Nu håller jag bara tummarna att min hy inte reagerar negativt mot mina nya EM-produkter för jag gillar verkligen resultatet. Jag väntar också hem ett fixerande löspuder som bör hjälpa till att hålla mig matt hela dagen. Då bör jag klara mig ett bra tag framöver!

Leverans från Everyday Minerals!


Min beställning fastnade givetvis i tullen på vägen hit, men det var det värt! Jag har inte hunnit testa grejerna på riktigt ännu men jag gjorde några snabba swatches för er som är intresserade. Undrar ni över något är det bara att fråga! Bildspam alltså! Enjoy!

Dessa är tagna i lite olika ljus - dagsljus och den tredje bilden har även en touch av halogenljus. Tänk på att jag är väldigt ljus på insidan av underarmen.

Silver Rose


Jag fortsätter att testa mig igenom mina prover från Makeupcosmetics. Idag har jag använt "Lucky Silver" i globlinjen och på locket och under ögat la jag ett bonuspigment jag fick i beställningen som tyvärr inte har någon namnlapp, men jag misstänker att det är "Rose Bronze". "Rose Bronze" är en skimrande och glittrande juvel som passar superbra till blå ögon. Lutar åt en fullsize av denna! Som highlighter under brynet och i inre ögonvrån använde jag pigmentet "July", en vit skugga som ger ett rödrosa skimmer vid applicering. Svart kajal på vattenlinjen och NYX Doll Eye mascara.
Tyvärr ville inte skimret på skuggorna riktigt fastna på bild. Men här kan ni ana det iaf:

Och förresten, som bas har jag använt Too Faced Shadow Insurance ett antal dagar och den är verkligen super! Skuggorna sitter som berget hela dagen lång!
Här kommer lite bildspam på en massa pigment också för att underlätta för er som funderar på en beställning. Två bilder på vad jag tror är "Rose Bronze" , en i direkt solljus och den andra och övriga bilder i indirekt dagsljus. Jag beställde tre olika silvriga nyanser som är ganska lika varandra. På swatchbilden ser ni dock att det finns en viss skillnad. Till dagens EotD använde jag mig alltså av den lite varmare silvriga nyansen " Lucky Silver":


Sinful Colors San Francisco


Jag har länge varit skeptisk mot både blå och gröna lack och ja, det är jag kanske fortfarande till viss del. Varför vet jag inte riktigt för jag kan tycka att det är hur snyggt som helst på andra, men själv känner jag inte så ofta det gröna suget. Det finns dock undantag för denna skepsis - jag hittade nyss en ny blå favorit i Célé Cobalt och Sinful Colors San Francisco måste banne mig vara det snyggaste gröna som finns. Det här skulle jag kunna tänka mig att bära hur länge som helst! Cobalt och San Francisco påminner lite om varandra i finish, de har samma fina microglitter inbäddat i sitt skimmer som skänker lacken ett djup utöver det vanliga. Nackdelen med San Francisco är att det är rätt skirt men min lösning på det problemet blev att grunda med ett lager China Glaze Gussied Up Green och sedan två lager San Francisco, och resultatet blev ljuuuvligt. En perfekt grön nyans som inte är för gul och inte för blå, med ett alldeles alldeles fantastiskt fint skimmer! Inga bilder kan göra det rättvisa. Det känns som om jag har smaragder till naglar!

Orly Refined Satin


Ytterligare en lurig färg att beskriva från Orlys Satin-lack. Tur vi har tillgång till bilder! Refined Satin är en varm brunrosaröd nyans med dragning åt orange som jag inte alls tycker passar min hudton. Lackningskvalitéerna var dock bra som vanligt - lättmålat och täckande efter två lager. Jag vet inte riktigt vad man jag ska säga om det mer då nyansen inte föll mig i smaken, men kanske passar det bättre på någon med varmare hudton. Nu ska jag gå och lacka om igen - vet bara inte vad jag är sugen på!

Amazing Time


Det guldgröna temat fortsätter. Idag med tre andra pigment från Makeupcosmetics. "Amazing" i globlinjen, "Mystic" på locket och "Time" på inre delen av locket och ögonvrån. Lite "Amazing" under ögat också. Körde på samma highlighter som igår - "Woman" och drog även lite Viva La Diva "Dark Green" som eyeliner på övre fransraden. Svart kajal på vattenlinjen och NYX Doll Eye Long Lash mascara. Alla pigment är kanonfina, det är bara synd att skillnaden på färgerna inte riktigt framträder på fotona.
Nu är jag i alla fall fin på Alla hjärtans dag som inte direkt firas av oss men lite god middag och vin ska väl ändå inmundigas! Kram på er, alla mina få men väldigt uppskattade läsare!

GOSH Iron (med en twist)


Jag satt och kollade igenom min låda med urgamla lack igår och fann detta lack från GOSH. Så fort jag såg det så tänkte jag på skuggan jag visade igår - "Star" från Makeupcosmetics. Det var inte riktigt klockrent i nyansen dock, lite för ljust och lite för guldigt, så jag bestämde mig för att droppa i lite grönt lack och,lite grönt pigment i det. Reslutatet blev rätt ok. Lite smutsigt guldgrönt sådär, med ett jättefint skimmer från det lösa pigmentet och dessutom blev det mer täckande, det var rätt skirt från början. Nu räckte det med två lager lack och torktiden var också helt ok. Däremot fungerade inte China Glaze Fast Forward så bra med detta lack. När FF torkade så drog det liksom ihop sig och gjorde kanten ned mot nagelbandet väldigt ful och ojämn. Jag har upplevt samma sak tidigare och jag misstänker att det sker för att det underliggande lacket inte är 3-free som FF är.
Och så pillade jag dit lite hjärtan på ringfingret (på tredje bilden), min inspiration var tyvärr inte större än så ;) Hoppas ni får en härlig lördag!

Star Woman


En EOTD! Det var länge sedan. Har känt mig rätt oinspirerad på sistone och inte orkat foto de tråkiga mejker jag faktiskt lagt. Idag landade dock mina Makeupcosmeticsprover i lådan och lyfte mitt humör. Min blick föll allra snabbast på pigmentet "Star" som är en underbart grönguldig nyans och riktigt riktigt pigmenterad. Den fick bli först ut! Jag valde att matcha med Viva La Divas "Dark Green" i globlinjen och la sedan rikligt med "Star" över hela locket och upp över "Dark Green". I inre ögonvrån och som highlighter under brynen la jag sedan pigmentet "Woman" som jag också fick idag. "Woman" är en jättevacker ljus skugga som skiftar i guld. Jo, och så pressade jag in lite "Dark Green" som eyeliner mellan fransarna och la även lite av den under ögat. Sen är det bara det vanliga: Kajal från Biotherm på vattenlinjen och NYX Doll Eye Mascara. Jag är supernöjd med mina nya pigment från Makeupcosmetics och jag kommer definitivt att köpa en fullsize av "Star".

Revlon Potion LE


Barbierosa någon? Det här är bara så inte jag, men visst är det ändå en rätt rolig färg! För någon som älskar rosa så kan detta dock vara ett toppenlack! Färgen i sig är är ganska komplex - späckad med turkost och lila skimmer och till och med duokromt i vissa ljus då nyansen spelar mellan cerise, lila och teal. Ni kan ana detta på den tredje bilden men det var svårt att fånga på bild. I flaskan ser lacket rätt skirt ut men det täcker ändå riktigt bra med två lager och både formula och pensel är lätta att jobba med. Inget överlack på bilderna men det torkade snabbt ändå. Revlon Potion är en Limited Edition nyans men jag såg att det fanns ganska många av dem på Ebay, som vanligt ;)

Orly Satin Rapport


Dagens NOTD är inte mindre än Orly Satin Rapport. Vad tycker vi om denna då? Jag vet faktiskt inte riktigt... Det är en svårbeskriven färg som skiftar väldigt mycket i olika ljus. Dessa bilder är dock tagna i solljus. Brunrosalila skulle jag vilja säga, ibland kanske till och med lite rött, med samma karaktäristiska unika skimmer som alla andra Satin-lack jag testat. Det är verkligen något extra! Jag är kluven till färgen på mig men lacket i sig är jättehärligt att måla med och uppfyller alla mina krav på pigmentering, applikation och torktid. Överlacket Matte Top är dock lite av en segis, men det är värt att vänta på tycker jag.
Till den här manikyren använde jag också en blomsticker som jag tyckte passade bra till. Nagelstickers är verkligen ett enkelt sätt att förhöja en manikyr och de går att hitta riktigt billigt på exempelvis Ebay. Jag har köpt mycket fint hos denna säljare och allt har gått snabbt och krångelfritt att få hem.

Orly Satin Charm


Det kommer förmodligen inte som en chock för er, men jag blir helt till mig i trasorna av Orlys Satin-lack. De är så underbart, fantastiskt vackra! Why in the world slutade de att tillverka dessa?! Kom tillbaka! De flaskor jag testat hittills har alla varit en fröjd att lacka med, penseln är grym och pigmenteringen kanon! Som jag sa tidigare så var jag lite skeptisk till de nyanser jag köpt, och det är jag väl fortfarande, men Charm är den mörkaste nyansen av dem och fungerar trots sin värme bra till min hudton. Efter en snabb lacktest så verkar dock de ljusare nyanserna skära sig rätt rejält med mina fingrar och dessutom vara lite skirare i formulan. Men ändå! Kolla så vacker Charm är i solljuset *spinner*.
Denna gång överlackade jag dessutom med ett lager Matte Top och det beter sig ungefär som ett gammalt hederligt överlack - dvs det torkar inte så snabbt. Jag kan inte riktigt säga huruvida det förlänger manikyrer så mycket, för om jag känner mig själv rätt så lär jag testa något av de andra Satin-lacken redan ikväll.

Essie Plaza Sweet


Korallrosa är något jag gillar att bära på våren/sommaren och Plaza Sweet från Essie är ett fint cremelack i en sådan nyans. Nu är det ju inte direkt vår ännu men min längtan är stor! Tyvärr lyckades jag inte riktigt fånga rätt nyans på lacket, i verkligheten är det något orangare än vad det ser ut här. Två lager täcker fint men det är lite "kalkigt" att måla med, ungefär som OPI's cremelack från den franska kollektionen om ni förstår vad jag menar... Penseln är också lite väl smal för min smak men det går an. Torktiden är det iaf inget fel på. Sen har jag också testat Orlys Matte Top på alla naglar utom ringfingret så ni skulle få se hur det ser ut och kunna jämföra. Finishen blir ju inte tokmatt utan snarare fint sidenmatt men jag tycker personligen att det är väldigt lagom.

Célé Cobalt


De senaste dagarna här det varit riktigt busväder här uppe i norr - mellan 15-20 minusgrader och konstant snöfall. Snöskottning och kyla är ingen bra kombination för naglarna så därför blev jag tvungen att klippa ner dem en rejäl bit. De ser inte så korta ut på bilderna men om du frågar mig så känns det knappt som att jag har några naglar kvar. Hursomhelst, Cobalt från Célé fick pryda mina nya stumpar och det får mig i alla fall att må lite bättre. Cobalt är ett helt fantastiskt blått lack med massor av skimmer som verkligen glittrar när ljuset träffar. Precis som tidigare är Célé-lacken helt underbart pigmenterade och lättmålade. På bilderna ser ni två lager lack men det är i stort sett täckande efter ett. Den enda nackdelen med såhär jättepigmenterade lack är att varje misstag syns, men om man kan leva med det eller orkar städa upp efter sig så är dessa lack en riktig dröm!
Jag lämnar er med dessa bilder... Visst är det vackert? Men inte lika roligt att ta reda på... 

Lackleverans + Shadow Insurance


Idag ramlade några paket ner i lådan. Det behövdes verkligen för att muntra upp mig lite, jag känner mig allmänt oinspirerad och insnöad för tillfället. På bilden ovan ser ni fem lack från Orlys Satin-kollektion. Det är alltså lack som blir matta när de torkar. Ni kanske kommer ihåg att jag visat två andra nyanser tidigare - Satin Gala och Satin Finesse. Jag gillar verkligen den matta finishen och slog till på några fler nyanser. I samma ordning som på bilden, från vänster:
1. Satin Grace
2. Satin Panache
3. Refined Satin
4. Satin Charm
5. Satin Rapport
Jag är väl måttligt imponerad av färgerna egentligen, de verkar vara ganska varma, så vi får väl se hur de passar mig. Men jag köpte också Orlys matta överlack som ni ser på bilden här nedanför, så då kan jag förhoppningsvis transformera vilket lack som helst till en matt motsvarighet. Jag har handlat mina Satin-lack från Ebay hos säljaren Member has an eBay ShopLBBS OUTLET. Frakten går på 12$ för upp till sex lack. Ni måste maila och skriva ner de lack ni vill ha så skickar säljaren sedan ett invoice på den sammanlagda summan till er.

Dessutom fick jag hem två Célé-lack till - Chromium och Cobalt och två rosa Revlon-lack - Potion och Punch Chrome. Sist med inte minst ska det också bli spännande att testa Too Faced Shadow Insurance. Jag har aldrig testat UDPP tyvärr, men förhoppningsvis är denna lika bra som den verkar vara, utan den krångliga förpackningen.

China Glaze Down Under Dusk


Precis som många jagar efter det perfekta nude-läppstiftet så är det också många som letar efter nagellackets motsvarighet. China Glaze Down Under Dusk kan vara ett alternativ. Det är ett ljust, rosabeige lack med skimmer som är tillräckligt rosa för att passa min kalla hudton, tillräckligt kontrasterande för att inte smälta in alldeles och kanske framförallt - jättelätt att måla med. I inomhusljus blir tonen lite varmare eller "beigeare" men det skär sig ändå inte mot mina fingrarna. Jag har en del sådana här lack i samlingen men Down Under Dusk är nog den nyans som passar mig bäst. Jag kommer förmodligen ändå att visa en del andra lack i samma familj men med en varmare ton den kommande tiden om ni är intresserade. På bilderna ser ni två lager lack, det är jättehärligt att måla med, högpigmenterat och torkar snabbt.

China Glaze Beatnik


China Glaze Beatnik skiljer sig en del från mina övriga grå lack då det har en metallisk finish och en betydligt varmare, nästan brungrå ton som i vissa ljus även har en dragning mot lila. Det får mig att tänka på lyxiga sidentyger som reflekterar ljuset och skimrar så vackert. Det finns en viss risk för synliga penseldrag då lacket är så pass metalliskt men håller man bara tungan rätt i mun så går det bra. Det är täckande efter två lager och torkar hyfsat snabbt med ett snabbtorkande lack på toppen.

OPI Papua Pink Pearl


Jag fortsätter på pärltemat med dagens NOTD - Papua Pink Pearl från OPI's South Seas kollektion. Detta är också ett lack som slutat tillverkas men det går fortfarande att hitta det till hyfsade priser på Ebay. Basen på detta lack är ljust ljust pärlgrå med ett jättefint rosa skimmer. Bilderna fångar inte riktigt det rosa skimret till fullo men det kan i alla fall anas. För att få det riktigt täckande krävs tre lager, jag stannade dock vid två och toppade istället med ett megaskimrigt lack från Sally Hansen "Gleaming Diamond" som ni ser på fjärde bilden. Jag blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet, synd bara att bilderna inte gör det rättvisa.
Lacket har OPI's gamla smala pensel och torktiden är förhållandevis lång, men fint är det!

OPI Think It's Pink?


Opi Think It's Pink? är ett lack som tyvärr inte tillverkas längre. Jag tycker nyansen är jättevacker - väldigt ljust rosa med massor av frost och tealblått skimmer, precis som pärlemor! Det såldes i ett set tillsammans med Black Onyx, ett svart lack från OPI och meningen var att man ska kunna använda det både ensamt och tillsammans med Black Onyx för att få fram en skimrande tealfärg genom layering. Jag tror kollektionen hette Mix It Up! Således är det ett ganska skirt lack, på bilderna ser ni tre lager och det är fortfarande inte riktigt täckande. Finast blir det nog om man använder detta lack till en fransk manikyr med vita tippar och så detta ovanpå.
I och med att det innehåller mycket frostigt skimmer så finns en tendens till synliga penseldrag, lacket har OPI's gamla, smala pensel och torktiden är sisådär trots snabbtorkande överlack. Jag gillar det väldigt mycket ändå bara för att det är så vackert och det är ännu finare mot en solbränd hy.

Funky french med China Glaze TMI


TMI från China Glaze OMG!-kollektion skulle jag vilja beskriva som ett korall-rosa lack med holografisk effekt. Den holografiska effekten är dock väldigt subtil hos detta lack. Pigmenteringen är desto bättre, vilket gör att det passar bra till sådana här tipp-maikyrer som jag uppskattar så mycket. På en bas av OPI Nail Envy Matte ligger ett lager av ett skirt ljusrosa lack från Essie som heter Delicacy. Ovanpå detta har jag sedan frihandat tipparna med ett lager TMI  och sedan toppat med ett lager av Wireless Holographic Top Coat. Inte heller Wireless har någon jättestor holografisk effekt men det blir ändå ett fint skimrande resultat.
Fjärilen är en nagelsticker som jag tyckte passade så bra till den här manikyren. Inga konstigheter där - låt manikyren torka till hjälpligt, tryck dit motivet (de är självhäftande) och försegla med ett lager överlack. Jag rekommenderar att inte överlacka före ditsättande av stickern för då finns det en risk att kanterna liksom åker upp runt motivet och blir "riviga". Varför? Kanske för att ytan blir för blank av överlacket för att stickern ska fästa ordentligt.
Längtar jag till våren!? Ja massor!

RSS 2.0