Orly Mint MojitoMint Mojito från sommarens Orly-kollektion är ett lack som jag blev lite förvånad över när det kom hem. På de bilder jag sett har nyansen verkat närmast pastellig och ganska mintigt grön men i verkligheten är den betydligt starkare och gulare än vad jag trodde. Jag hade samma problem som många andra verkar haft när det kommer till att fånga den rätta nyansen, men till slut fick jag ändå till några bilder som inte är helt långt ifrån sanningen. Två lager täcker dock inte helt, vilket jag tycker en sådan här färg bör göra. Ett tredje varv är nog att föredra om man har långa naglar.
Annars är det ett trevligt lack, jag är bara inte helt förtjust i färgen.

China Glaze Conga To My CabanaHär har det inte hänt mycket de senaste fjorton dagarna. Vi kan väl kalla det ett litet oplanerat lov? Naglarna har dock skiftat färg i vanlig ordning även fast det inte skett lika frekvent som vanligt. Trädgårdsarbete är verkligen inte det bästa för naglarnas välmående, men ett lack skyddar i alla fall litegrann mot jord och väta.
Conga To My Cabana  från China Glaze är hursomhelst ett av mina favoritlack i korallrosa på sommaren. Lacket är fullt av guldskimmer men passar ändå min hudton väldigt bra. Två lager lack ser ni på bilderna och man kan ana lite VNL, men jag tycker man kommer undan med det. Torkar lite långsamt dock och det är väl det enda negativa jag kan komma på.

Sally Hansen Nail Prisms Purple DiamondÄven Sally Hansen har ju som kanske bekant gett sig på att göra holografiska lack. Purple Diamond är ett exempel på det. Som så många andra hololack så är effekten inte så tydlig i fattigt ljus men när solen träffar - jäklar vad det blingar! Då kommer holoeffekten till sin fulla rätt. Den sista klickbara miniatyrbilden visar lacket i skugga. Den lila nyansen är riktigt snygg oavsett.
På bilderna har jag lackat med två varv ovanpå en bas av OPI Nail Envy. Det är på vippen täckande, men fullt tillräckligt för mig. Torkar snabbt gör det också, speciellt med mitt snabbtorkande överlack: Sally Hansen Insta-Dri.

Svart sotningBland det snyggaste jag vet är en enkel, svart sotning. En sådan fick det bli denna lördag. Jag använde mig av en egenkomponerad palett från e.l.f - deras Custom Eyes. Den svarta skuggan är en riktigt pigmenterad höjdare som jag använder ofta. För att tona ut det svarta använde jag också lite av den bruna och vita skuggan. Den vita skuggan ligger också som highlighter under brynet och i inre ögonvrån. Allt på en bas av Too Faced Shadow Insurance. Rätt mycket svart kajal på vattenlinjen både uppe och nere och svart mascara fick avsluta looken. 
I ansiktet har jag använt mig av: Max Factor Facefinity "Porcelain" (bas), MAC Sheertone Blush " Mountain High" (rouge), Isadora Snow Belle (highlighter), och Maybelline Age Rewind "Fair" (concealer). Ja, det var nog allt...
Tyvärr har jag inget ljus att fota i idag så bilderna blev riktigt dåliga, men jag bjuder på en ansiktsbild istället. Eller, åtminstone en halv sådan. Ursäkta den sura minen ;) Läpparna är dock omålade på bilden, men det blir nog bara något ljust gloss eller nåt.
Skön lördag!


Bloggproblem...

Jag vet inte riktigt vad problemet är, men sen jag började med stora bilder i början på inläggen så ser sidan väldigt skum ut när man scrollar neråt en bit. Sidan under inläggen hänger liksom inte med. Sidan tar slut under de sista länkarna på höger sida och inläggsidan forsätter. Jag är helt kass på att förklara märker jag... Men är det någon som ser vad jag syftar på? Kanske någon som till och med vet vad problemet är och kan hjälpa mig?


China Glaze Light My TikiSommaren närmar sig med stormsteg men jag är tröttare än tröttast... Jag är så trött på att vara trött, när ska det här vända? För att pigga upp mig en aning valde jag ett roligt lack ur samlingen. 
Light My Tiki från China Glaze är en riktig humörhöjare till färg. Det är somrigt, färgstarkt och förmodligen riktigt snyggt till bruna händer - själv är jag fortfarande blek som ett spöke. Nyansen är ganska lurig - i vissa ljus dominerar det rödrosa och det läckra, lite ovanliga blåa skimret syns mycket tydligt. I andra ljus så ser lacket nästan orange ut och den blåa flashen syns inte alls. Lurigt som sagt, men också riktigt fint faktiskt, trots det faktum att jag ibland är lite rädd för starka färger. På bilderna har jag två lager lack och en viss VNL kan anas. Inte lika tydligt i verkligheten dock och skulle man kräva tre lager så är det inte hela världen för det är mycket lättmålat och trevligt snabbtorkande.

Brite Bird Compact trio "Sanfiedore"
Söta Sanna på MakeupMyLack har låtit kreativiteten flöda och skapat sina egna pressade mineralögonskuggor. I dagarna släppte hon ett begränsat antal av den första (av många, hoppas jag) trion "Sanfiedore" och jag kunde givetvis inte hålla mig från att beställa ett eget ex. Jag ÄLSKAR skuggorna!  De är underbart fina och pigmenterade och kommer användas flitigt i sommar. HÄR hittar ni en länk till Brite Bird där ni kan köpa skuggorna. Jag hoppas det kommer gå bra för dig Sanna och att vi snart får se prov på fler av dina skuggor!


RSS 2.0