Revlon Coconut CrushCoconut Crush tillhör Revlons doftande nagellacksserie. Och jo, doftar gör de verkligen - detta ganska stark av något cocosliknande. Lite kul är det ju dock, det måste jag medge. Jag har faktiskt kvar ett mörklila lack som jag köpte när jag var i fjortonårsålder som luktar plommon när det torkat. Jag var väldigt förtjust i det men det är ganska intorkat nu för tiden, men kul att ha kvar!
Coconut Crush är vad jag skulle kalla ett pärlemorlack, benvitt med massor av frostigt skimmer som gärna gör att penseldragen blir tydliga. Detta är inte så farligt dock, det är förvånandsvärt lättmålat. Två lager lack ser ni på bilderna men sen kunde jag inte hålla mig från att piffa till det hela lite med Konadstämplar. Till stämplingen har jag använt Sally Hansen Amber Chrome.

Lure Beauty beställning


Lade en beställning hos Lure Beauty för några dagar sedan och vips hade jag den i lådan. De säljer ut vissa storlekar av bland annat Shea Butter Light Body Creams som jag har varit sugen på att testa. Har tidigare bara provat deras Exotic Body Butter som lämpar sig väl under vinterhalvåret när huden är i behov av lite extra återfuktning. Shea Butter är något lättare och passar bättre på sommaren. Jag är supernöjd med de dofter jag valde: Kai Type, Black Linen and Amber, Cotton Balls & Blossoms och Breathless by Victoria's Secret Type. Alla doftar såå gott! Men snacka om att man får beslutsångest när det finns så mycket att välja på. Fick lite gratisprover med i paketet också, det uppskattas alltid!

Manikyrtips - Guide till snygga kanter


Anette undrade hur man på bästa sätt får till snygga kanter när man lackar sina naglar. Det finns säkert lika många tekniker som det finns lackanvändare men ungefär såhär går det i alla fall till när jag målar mina naglar.
1. Börjar med att ta en droppe lack på penseln som jag lägger i nedre hörnet på nageln.
2. Sen drar jag ut lacket, uppåt, längst ena sidan på hela nageln.
3. Sen backar jag lite neråt med pensel och drar ut lacket i en kurva mot andra sidan.
4. Efter det drar jag ut lacket, uppåt, längst den andra sidan av nageln.
5. Avslutar med att dra penseln längst hela mitten på nageln.

I en perfekt värld ska kanske lacket räcka till hela nagelytan men nja, det gör det sällan. Det gäller bara att vara lite snabb om man behöver fylla på penseln med mer lack, för att inte lacket på nageln ska börja torka. 
Här hittar ni en annan bra guide som går ut på ungefär samma teknik, men ändå något annorlunda. Det gäller nog att testa sig fram till vad som fungerar bäst för en själv. Sen har jag också alltid en orangepinne eller liknande för att skrapa bort lack som ändå kommer utanför. Jag målar nästan alltid mina naglar framför teven, där jag vilar mina armbågar mot knäna. Tycker att det tar bort den värsta skakigheten.

Nubar Opulent PearlSnacka om att det var länge sedan jag sportade ljusa nude-naglar. Faktiskt så länge sedan så det nästan känns lite konstigt. Men jag tänkte passa på nu när naglarna är lite längre. Färgstarka lack tycker jag gör sig snäppet bättre på kortare naglar, åtminstone känner jag mig mer bekväm med det. För att jämna ut naglarna användes Sinful Colors Hidden Nature i två lager. Det är ett hyfsat bra nude-lack faktiskt, om det är den skira looken man är ute efter. Ovanpå det la jag sedan två varv med Nubar´s Opulent Pearl som är ett superfint ljust flakelack där flakesen som vanligt skimrar i regnbågens alla färger. Flakesen syns bättre i verkligheten än vad de gör här på bild. Jag kan tänka mig att det är snyggt ovanpå många ljusa färger...

Matta lack: Orly Satin


Den matta trenden på nagellacksfronten kommer stort i höst. Märken som Zoya, Opi och Nubar, för att nämna några, kommer alla att inom en snar framtid släppa sina versioner av matta lack. Både Maybelline och Orly har redan släppt några godbitar för några år sedan men jag antar att de inte fick något större genomslag när det begav sig. Nu verkar det dock som vi redo för det matta. Jag ramlade över Orly´s matta "Satin Hues" lack i vintras och många av er kommer nog ihåg att jag föll handlöst för dem och den underbara satinfinishen de hade. Nu är det inte så lätt att hitta dessa längre men det är ju bara att tacka och ta emot att fler märken valt att satsa på den matta trenden vilket gjort looken lättillgänglig igen .
Dessa bilder togs i vintras när ljuset inte var det bästa, men jag hoppas kunna ta lite bättre bilder så småningom.

Entity Pearl GreenEntity är ett nytt märke för mig som jag aldrig testat innan. Det finns att beställa från Trans Design och nu när deras fraktpriser är överkomliga så klickade jag hem ett lack för att testa. Pearl green heter nyansen och jag skulle beskriva den som bladgrön. En riktigt härlig färg är det iaf och skimret gör det lite extra kul. Lättlackat var det också, täckande och snabbtorkande. Måste testa fler!

Yellow Ladybug PedicureJag vet att alla inte är så förtjusta i fötter, jag har däremot inget emot dem så länge de är fräscha. Sen är det ju valfritt att klicka upp bilden också... Här är i alla fall min pedikyr som fått mig (och andra!) att le flera gånger denna vecka.

2 lager Orly Spark - för en täckande gul grund
1 lager Orly Live Wire - för skimrets skull
Svarta detaljer med China Glaze Liquid Leather
Och vita detaljer med OPI Alpine Snow

Yellow Ladybug - Googlad

Kinda Olive


Kasst ljus ger dåliga bilder, så därför kan jag bara bjuda på denna ynka bild idag. Makeupcosmetics skuggor för hela slanten - åh vad jag gillar dem!

Kinda (yttre delen av locket)
Golden Olive (ovanför Kinda, i globlinjen)
Amethyst Diamond (ovanför Golden Olive, i globlinjen)
Lucky Silver (inre delen av locket)
July (highlighter, under brynet)
Under ögat samsas Golden Olive och Lucky Silver. Grå kajal från Revlon som eyeliner och inliner och svart mascara.

OPI Over The TaupeOPI's Over the Taupe är en till sådan där "svampfärg" som jag gillar så mycket. Inte lika rolig att måla med som att se på dock. Lacket är ganska skirt och kräver minst två flödiga lager som tyvärr också har en tendens att bli ojämna.  På sista bilden ser ni Over The Taupe tillsammans med sin syskonfärg You Don´t Know Jacques! YDKJ är betydligt gråare och OTT har mer rött i sig. YDKJ är lättare att måla med och mer täckande/pigmenterat än OTT.

Mystic Green SeaMakeupcosmetics skuggor för hela slanten: Blackstar Green (globlinjen och yttre delen av locket), Mystic (mitt på locket), Sea ( inre delen av locket och under ögat), Wind (highlighter).
Övrigt: Blå kajalpenna från Tigi, svart flytande kajal från Nyx och svart mascara.

Maybelline Racing Green + Nubar Angelic GlitterVilket underbart grönt lack Racing Green från Maybelline är! Väldigt täckande - kräver endast ett eller två lager. Och toppat med Nubars underbara glitterlack Angelic Glitter blir det bara oemotståndligt.

RSS 2.0