Célé Woo Woo & Horizon


Dagsljus är det bästa fotoljuset, tveklöst. Synd bara att man ska vara så beroende av det. Har ni själva några tips och tricks för hur ni löser belysningsproblemet?

Hursomhelst. Dagens naglar är hot hot hot om ni frågar mig. Älskar Célé-lacken! För att få Horizon (det organgea lacket med det fantastiska guldskimret) riktigt fylligt och lite kallare i tonen så grundade jag med Woo Woo (det röda lacket som ni ser på fjärde bilden). Resultatet blev perfekt! Första bilden visar djupet och nyansen allra bäst. Horizon är lite skirare än Woo Woo som är i stort sett täckande efter endast ett lager. Kan tänka mig att det kanske krävs tre lager för att få Horizon heltäckande. Fortfarande lika härliga och lätta att jobba med dock, och snabb torktid. På bilderna ser ni alltså ett lager Woo Woo och ett lager Horizon.

Célé Bellini


Célé Nailpolish är ett märke jag hittade på ebay för ett tag sedan och bestämde mig för att testa. Och jag är inte besviken! Snarare riktigt imponerad! Färgen Bellini är en härligt lilarosa nyans med en gnutta skimmer som gör färgen lite mer levande. Det här känns perfekt för mig den här årstiden när jag börjar längta efter mer färg men ändå inte känner för att gå hela vägen med neonlack eller liknande. I mörkare belysning blir lacket betydligt mörkare och fylligare än vad det ser ut att vara på dessa bilder. Den blå "flashen" som syns på vissa bilder kommer förresten inte från lacket utan från det kalla skymningsljuset. Jag experimenterar lite med belysningen och hade hoppats att en halogenlampa skulle återge färgen bättre än dagsljus eller glödbelysning men jag har inte fått till det ännu. Bare with me.
När det kommer till applicering och pensel är Célé-lacken helt underbara att jobba med. Nästan täckande efter ett lager utan att vara tjock eller kladdigt. Det flyter snarare ut perfekt på naglarna och torkar även snabbt. Penseln är av en lite smalare variant men riktigt behaglig och fint friserad. Har verkligen inget att klaga på! Jag köpte ett rött och ett orange lack också som jag hoppas få visa i dagarna.  

GloMinerals Pressed Base

GloMinerals Pressed Base är en mineralfoundation i fast form. Underbart bekvämt och på tiden om du frågar mig, jag gillar inte att damma omkring med lösa mineralfoundations. Du väljer själv om du vill applicera pudret med kabukiborste eller svamp. Svampen som följer med gillade jag inte men svampar finns det ju en uppsjö utav, själv har jag en ganska mjuk och nästan luden svamp som fungerar bra för mina behov. Täckningen du får av Pressed Base uppskattar jag som medel men är möjlig att bygga upp ganska bra utan att det ser pudrigt eller kakigt ut. Det jag är mest imponerad av är ändå att den inte framhäver torrheten i min hy som många andra puderfoundations har en tendens att göra. Den smälter inte in i hyn som när du buffar in mineralfoundation i lös form på huden men resultatet blir ändå mycket jämnt och fint. Det är ju heller inget som hindrar att man går över och buffar lite med en kabuki i efterhand, om man vill. På färgkartan här nedanför ser ni vilka nyanser som finns. Nyansen jag testat heter alltså "Natural Fair" och ska passa gyllene eller persikofärgade undertoner (hmm, någon mer än jag som reagerar på det?).

Inte riktigt rätt färg för mig med andra ord som har en väldigt kall hudton och går mer i blå/rosa som ni ju ser på mina lite läskiga blodåderbilder. Jag var rädd för att den "Beigea" skalan skulle bli för mörk och hoppades på att "Natural" -skalan skulle kunna balansera min rosa hudton. Jag hade fel, det ser mest konstigt ut och dessutom tycker jag att Natural Fair är något för ljus för mitt ansikte, den får mig att känna mig lite spöklik faktiskt...

Hur som helst, nyansproblem är ju inte foundationens fel om än jag skulle önska ett större nyansutbud. Sammantaget skulle jag vilja lista de för- och nackdelar jag upplevt med GloMinerals Pressed Base hittills, det blir mest överskådligt så.
Posititvt:
- Bra täckning
- Framhäver inte torrhet
- Sitter bra
- Täpper inte igen porerna (mindre risk för finnar)

Negativt:
- Ganska dyr (men billigare på Ebay)
- Sämre nyansutbud för ljusa, kalla/rosa hudtoner
- Jag blir fortfarande lite blank på eftermiddagen, men det är hanterbart.

Betyg? - 4/5 skulle jag vilja säga, men det känns inte riktigt rättvis i och med den dåliga färgmatchningen. Andra frågor? - Kommentera så svarar jag så gott jag kan!
Har någon utav er förresten testat nyansen Beige Light?

GloMinerals Pressed Base Ingredients: Titanium Dioxide, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Zinc Stearate, Zinc Oxide, Bismuth Oxychloride, Tocopherol (vitamin E), Ascorbyl Palmate (vitamin C), Phytonadione (vitamin K), Camellia Oleifera (Green Tea) Leaf Extract, Methylparaben, Propylparaben. May contain Iron Oxides, CI 77499, Carmine.

Puderfoundations!


Jag är bekväm av mig när det kommer till smink och vill gärna att min foundation ska gå snabbt och krångelfritt att lägga. Crèmepuder är inte min grej då jag anser att de lätt blir äckliga efter ett tag när damm och annan smuts klibbar fast på ytan. Min jakt efter den snabba morgonrutinen har därför koncentrerats till puderfoundations. 
De senaste åren har jag testat en hel del olika märken som alla varit ok men inte "perfekta", för mig. Eftersom det säkert är fler än jag som gillar idén med puderfoundations så tänkte jag dela med mig av mina erfarenheter så här långt.  Se inte dessa betyg som skrivna i sten, jag har endast försökt summera ihop mina upplevelser så gott jag kommer ihåg för att eventuellt hjälpa någon i foundationdjungeln och för mejsla ut min egen jakt på den perfekta puderfoundationen. För er information är min hud torr (speciellt under den kalla årstiden) och ganska känslig/reaktiv i perioder.

Mac StudioFix - 3,5/5  - Helt ok puderfoundation, lätt att få jämn och ger fin täckning. Ger mig inte finnar efter en längre tids användning. Håller mig också matt i stort sett hela dagen. Tyvärr hade jag en för gul nyans för min hud och den ville gärna framhäva torra partier i ansiktet.
Nouba NoubaMat - 4/5 - En favorit på sommaren då jag fått lite färg. Smälter in fint i hyn och framhäver inte torra partier. Håller mig också matt i stort sett hela dagen och inte heller denna ger mig finnar eller andra otrevligheter. Minus för det dåliga färgutbudet som inte alls funkar på mig vintertid.
Clarins Hydra-Balance - 3/5 - Bra färgutbud och går att hitta billigt på ebay. Hyfsad täckning men jag vill minnas att jag hade lite problem med att inte se torr och pudrig ut. Tyvärr blev jag också väldigt blank efter en dag med denna och det hjälpte inte ens att matta ner med ett blottingpuder.
Christian Dior DiorSkin - 4,5/5 - Underbar puderfoundation som verkligen förenar sig med huden och täcker skavanker utan att se pudrig eller kakig ut. Bra färgutbud. Tyvärr tror jag att de slutat med denna eller åtminstone ändrat formulan/förpackningen och den är för dyr för min budget.
Max Factor Powdered Foundation - 3/5 - Billig, men tillgänglig endast över internet mig veterligen. Ger faktiskt en jämn och fin yta som inte ser pudrig eller fnasig ut. Dåligt färgutbud dock och tyvärr får jag finnar av den.
Max Factor Facefinity - 3/5 - Billig men inte helt lätt att få tag på. Täcker fint men jag såg lätt torr och fnasig ut med denna och färgutbudet är inte det bästa.

"Funky" french med Erie & Rose


Igår satt jag gapandes över mina lådor med lack och hade ingen aning om vad jag var sugen på. Det hör faktiskt till ovanligheterna, oftast har jag ett antal lack som står och väntar på sin tur och som även känns rätt för humöret. Jag har ju till exempel inte ens testat ManGlaze-lacken ännu... Men det beror nog mycket på att jag börjar bli trött på höstens och vinterns alla mörka lack och längtar efter ljusare lack och mer färg. Jag tror jag måste lägga en beställning hos 8ty8 snart med lite pigga färger för att muntra upp mig själv. Eller är det kanske bättre att vänta till vårkollektionerna? Ja, jag får se...

Till slut bestämde jag mig i alla fall för en färgad fransk manikyr. "Funky french" som det också kallas. Eftersom det underlättar att använda sig av ett högpigmenterat lack när man målar tipparna så föll mitt val på Wild and Crazy "Erie" (tack Badbomben! =)) och som grundfärg blev det Zoya Rose, ett jättefint "nude"-lack som skiftar lite i grönt. Mellan tipparna och basfärgen ser ni också en glitterlinje med Art Club-lacket Gold Hologram. Enkelt, men trivsamt!

Sen har jag lite frågor och funderingar till er läsare också. Jag undrar om det är något särskilt ni skulle vilja se här på bloggen? Några särskilda färger ni är sugna på? Swatches? Jämförelser? Jag har en recension av GloMinerals Pressed Base på gång som jag vet att Emma P är intresserad av men framförallt är det ju nagellack som är mitt ämne. Så, är det något speciellt i nagellacksväg som ni skulle uppskatta lite extra att få se här? Uppskattar alla synpunkter, förslag och idéer!

Stargazer #127


Visst är hon ljuvlig? En riktigt guldspäckad bomb som får mig att tänka på hur himlen kan se ut den här årstiden när solen silas genom molnen och färgar himlen rosa. Hon gör sig inte riktigt mot min hudton när hennes guldiga sida visar sig som mest, men det finns som ni också ser en kallare lila baston som ändå balanserar det hela (mest framträdande i dagsljus). #127 är  ljusare, mindre lila och guldigare än #128 som jag visat er tidigare. Lika vacker som hon är, lika jobbig är hon dock tyvärr att lacka med. Penseln är spretig och smal och lacket är tjockt och kladdigt. Två lager ser ni på bilderna och det tycker jag räcker. Torktiden är ändå rätt lång trots användandet av snabbtorkande överlack. Står ni ut med lackets applikationssvårigheter är #127 trots allt ett riktigt fint lack.
Stargazer-lack hittar ni enklast via Ebay!

Inspiration regnskog


Med inspiration från Rouaas regnskog gick jag lös bland mina gröna skuggor från ebaypaletten och den rosa Viva La Diva paletten. Min tanke var att skapa en ganska skarp form på mejken - tänk palmblad eller nåt liknande, men det gick åt fanders och jag svor mest hela tiden. Han är glupsk på färg min kamera också, det är bara att konstatera. Jaja, det blir nog grönt imorgon också. Hoppas det går bättre. När jag ändå tog mig tid att fota eländet så lägger jag upp bilderna i alla fall.

H&M You Rock My World


Och så har turen kommit till det silvriga You Rock My World. Inte heller här är holoeffekten särskilt tydlig. Mer framträdande än hos Mad About You men fortfarande väldigt subtil i de flesta ljus. Jag säger "de flesta" för att det faktiskt ändå kan spraka till. Ni ser på den sista bilden att multiskimret faktiskt visar sig ibland. Förväntar man sig väldigt holografiska lack så förstår jag att man kan bli besviken på H&M's lilla holokvartett. Personligen gillar jag den nertonade holoeffekten - vill jag ha mer bling så kan jag alltid använda OPI's DS-lack eller China Glaze's Kaleidoscope-lack. På bilderna ser ni två lager lack för det första har en tendens att bli lite ojämt. Konsistensen är något tjock och kladdig, speciellt när man haft flaskan öppen en stund, men det är fortfarande hanterbart.

Jag har svårt att välja ut någon riktig favorit bland de fyra olika färgerna men det lutar mot det guldiga Creme De La Creme. Det är roligt att hitta guldnyanser som passar min bleka, rosa hudton. Även det rosa Sinful Señorita är riktigt fint och jag föll verkligen för den fina blå nyansen på Mad About You. Ja, svårt att välja som sagt. Jag är iaf glad att jag har samtliga i min samling!

H&M Mad About You


Igår var jag äntligen in på H&M för att köpa de sista två holografiska lacken som de släppt i vinter. Jag såg att bland annat LipGloss Bitch redan visat denna skönhet för er men jag kände mig också sugen på blått så jag bjuder på lite bilder jag med. Mad About You är inte lika holografiskt som det guldiga eller det rosa lacket men jag gillar det riktigt mycket ändå! Färgen är härligt lavendelblå med massor av fint glitter/skimmer som ju dock har fördelen att bli alldeles slätt på naglarna och fortfarande vara enkelt att ta bort. Två lager krävdes för full täckning, det var lite kladdigt att måla med men fortfarande helt ok. Jag är rätt imponerad av H&M´s hololack och kan varmt rekommendera dem!

Sinful Colors #819 Wicket Mind


Gammelrosa med massor av silverskimmer skulle man kunna beskriva Wicket Mind från Sinful Colors som. Jag är som ni vet inget fan av rosa överlag men denna nyans gillar jag. Det är en lättburen färg som man känner sig fräsch och proffsig i. Silverskimret skänker det lilla extra och ger fin glans åt naglar. Dessutom är detta bara ett lager lack ovanpå baslack - inte illa! Som ni ser på de två sista bilderna så upplevs lacket betydligt varmare i glödljus men är fortfarande väldigt fint.
Konadblommor på ringfingret - vilken shock va? ;)

Sinful Colors #81 Tucana


Varken nätet eller blogg.se har velat samarbeta idag men här kommer i alla fall en sen NOTD - Sinful Colors Tucana som jag beställde via Cherry Culture för en tid sedan. Tucana är en ganska fin, dammig nyans av lila helt utan skimmer. Tyvärr är lacket ganska tjockt och svårmålat men å andra sidan täcker det bra. Två lager ser ni på bilderna och det är allt som krävs. Med ett snabbtorkande överlack är det inget fel på torktiden heller. Kanske inte världens mest spännande lack men ibland är det faktiskt ganska trevligt med ett cremelack rätt upp och ner. Om inte annat är det en bra bas att stämpla med Konad på. Jag kunde dock inte hålla mig ifrån att piffa till det hela litegrann, därför fick ringfingret en avvikande färg - CoverGirl NailSlicks i Bronze Ice.

Sminkans blomtemavecka - Orange!


Dagens temafärg orange fortsätter på mina ögonlock. Det blev en enkel mejk med ebaypaletten i lite olika orangea och gula toner. Svart skugga runt hela ögat, utdragen i en något spetsig form mot tinningen, en riktigt klarröd skugga ovanför det svarta på yttre delen av ögonlocket och sedan en orange nyans mitt på ögonlocket och en gul på inre delen. La även lite röd och gul skugga under ögat nedanför det svarta. Slutligen svart kajal på vattenlinjen och svart mascara.

Creative Nail Design ?


Denna söndag vill Sminkan se orange - en väldigt underrepresenterad färg i min lacksamling. Jag letade reda på det orangeaste lack jag kunde hitta som jag inte visat tidigare vilket innebar ett korallrött cremelack från Creative. Det påminner mig faktiskt om den röd-orangea färg man kan se hos vallmo, som också fanns som inspirationsbild hos Sminkan. Tyvärr vet jag inte vad färgen heter, hittar inget namn skrivet på flaskan och eventuell etikett måste ha ramlat bort. Det enda jag kan se är en embosserad sjua i flaskans botten. Himla synd, för färgen är verkligen urläcker tycker jag - ett perfekt vibrerande sommarlack som är underbart att måla med. Ni ser två lager lack på bilderna och både formula och pensel är otroligt härliga att jobba med. Den VNL som finns är väldigt liten och i verkligheten tänker man inte på det. Det flyter ut fint på naglarna och torkar snabbt (lite ovanligt för att vara Creative).
Jag vet inte riktigt vad dekorationen ska föreställa, jag tänkte mig pistiller på nåt sätt men det blev mest pannkaka av det. Koncentrera er på den snygga färgen istället!

Misa Wine Burgundy


Idag är det rött som gäller i Sminkans blomtemavecka och vad passar då bättre än att visa ett till av de röda Misa-lacken. Denna gång fick jag dock inte riktigt till bilderna, kameran ville återge lacket mycket mer lila än vad det i själva verket är. Jag har försökt kompensera detta men "djupet" i det röda fattas ändå. Den tredje bilden är nog den som trots allt är mest rättvis i återgivningen. Wine Burgundy är inget unikt rött lack men det är fortfarande riktigt fint och känns långt ifrån platt och tråkigt. Jag kommer däremot inte överens med formulan på detta lack, det är ganska tjockt och kladdigt och vill inte riktigt flyta ut på nagel vilket gör att det lätt blir vallar. Det skulle må bra av att förtunnas lite tror jag. 
Blomstickers på ringfingret som vanligt - kan inte låta bli, det är så enkelt!

Sminkans blomtemavecka - Grönt!


Sminkans blomtemavecka fortsätter i grönt. Bladgrönt eller gräsgrönt blev det inte för mig, mer åt granskogshållet. Men jag har nästan bara gröna skuggor i dessa nyanser. För en gång skull fanns också dagsljus att fota i vilket alltid är trevligt, därav hela fyra bilder!

Bas:
Lancome Color Dose "Bermuda Sunrise"
MAC Cream Color Base "Silver"
Skuggor:
Kaffebruna skimrande MakeUpCosmetics "Brown Smoke"  - yttre globlinjen
Mörkt grönskimrande MakeUpCosmetics "Blackstar Green" - inre globlinjen
Multiskimrande olivgröna Fyrinnae "Kelpie" - ögonlock och för att tona ut skuggorna  i globlinjen
Ljusgröna, skimrande MakeUpCosmetics "Apple" - i ögonvrån
Gyllene MakeUpCosmetics "Desert" - under ögat
Gyllenskimrande ljus highlighter från Ebaypaletten
Övrigt:
Svart geleyeliner från Face Stockholm med MakeUpCosmetics "Blackstar Green" pressat ovanpå.
Svart kajal från Biotherm på vattenlinjen.
NYX Doll Eye Mascara


OPI Expresso Your Style


Expresso your style är precis vad det utger sig för att vara. En mörk, mustig kaffenyans med ett stänk av guldskimmer som skänker det lilla extra. Jag tillhör den skara som gillar brunt på naglarna för att det inte upplevs lika hårt och kallt mot huden som svart kan göra och för att det får mig att känna mig både sofistikerad och lite vampig på samma gång. Expresso Your Style påminner ganska mycket om Orly Take Him To The Cleaners som jag visade för en tid sedan. Båda är riktigt kaffebruna på gränsen till svarta i snål belysning men med skillnaden att Expresso Your Style är rena himmelriket att jobba med i jämförelse med THTTC. På bilderna ser ni två lager lack, det täcker fint och flyter ut bra på nagel. Med ChG FF torkar det hyfsat snabbt också. Blommorna på ringfingret är de stickers som jag visade i föregående inlägg. Det ser lite ojämnt ut på ytan av dessa men i verkligheten syns inte det.

Sminkans Blomtemavecka - Blått!


Sminkan har en mycket inspirerande blomtemavecka i sin blogg som jag hänger på idag. Geraniumblått är dagens färg och för det tog jag ebaypaletten till hjälp. Tre olika nyanser av blått med en dragning mot lila på ögonlocket, lite rosa ovanför globlinjen som tonas ut i en benvit, matt highlighter och både rosa och blått under ögat. Blå kajal från Calvin Klein både som eyeliner längst fransarna och även på vattenlinjen uppe och nere. Svart mascara från NYX. Klart!
I verkligheten upplevs skuggorna intensivare.


OPI Glamour Game


Efter att i stort sett ha bott på universitetet i två dagar är jag nu tillbaka. Igår kväll satte jag mig ner i lugn och ro för att lacka om naglarna. Tänk att det kan vara så avkopplande att pyssla på med en snygg manikyr. Det är meditation för mig!
Hursomhelst, OPI Glamour Game från OPI's vinterkollektion har stått här hemma ett tag och väntat på mig och nu när jag kände för ett ljusare lack så passade det ju utmärkt att testa. Det är ett champangefärgat lack skulle jag vilja säga. Någonstans mellan guld och silver och det är väldigt smickrande även för oss med rosa underton. Det har samma skimmer som Brand New Skates från samma kollektion, fast BNS går i grått.
När jag hade målat första varvet var jag nästan nära att ta bort alltihop, det såg så randigt, ojämnt  och allmänt eländigt ut. Men efter ytterligare ett lager jämnades det ut och jag lät det till och med vara så, lite transparent med samtidigt riktigt snyggt.

För att piffa till det hela tog jag fram mitt flakeglitter som ni ser här ovanför. Det är egentligen ett kroppsglitter som jag köpt på H&M för väldigt länge sedan, men det passar ju även utmärkt till nailart. Påminner mig om fiskfjäll och skimrar massvis i alla möjliga färger. Jag är bombis på att ni kan hitta liknande glitter på de flesta hobbyaffären t.ex. Panduro eller på Ebay. Blomman ni ser är en nagelsticker som jag beställt från Ebay som kom med posten igår. Jag måste verkligen få tipsa om dessa underbara små blommor också - superenkla att använda, mjuka och följbara på nageln och mycket effektfulla. Det är inte helt lätt att hitta bra nageldekaler, många är hårda och vassa och blir inte snygga på nageln men dessa är jag mycket nöjd med! Jag köpte mina från denna säljare och de levererades snabbt och krångelfritt. Har redan beställt fler!

Misa Midnight Red


Börjar ni bli trötta på röda lack? Jag vet att jag upprepar mig men jag är helt enkelt inne i en röd period just nu och så vill jag såklart testa mina nya Misa-lack. Turen har kommit till den något varmare nyansen Midnight Red och hon är bara såå himla vacker! Så mjuk och underbart gyllenskimrande. Trots att hon är varm så kan jag tänka mig att hon passar de flesta, hon har en tendens att ändra färg till en kallare röd nyans i vissa ljus där inte guldskimret framträder lika tydligt. På bilderna ser ni två lager lack ovanpå en bas av OPI Nail Envy och med China Glaze Fast Forward som överlack. Det täcker fint och lämnar naglarna härligt glaserade. Jag skyller dock på överlacket att mitt långfinger har en del avtryck. Fattar inte varför de var tvungna att ändra formula! Men åter till min nyfunna kärlek... hon är verkligen unik i sin nyans och helt underbart vacker. Gillar du rött är Midnight Red från Misa nästan ett måste i samlingen.

China Glaze Vampy


Ännu ett rött lack men denna gång från China Glaze. Vampy gör verkligen skäl för sitt namn - nyansen känns djup, mustig och dramatisk. Skimret är superfint och jag trivs verkligen i sådana här mörkt bäriga nyanser. Lacket är tyvärr lite kladdigt och rinnigt att måla med och jag upplever även att det torkar ganska långsamt. Det kan iofs också bero på att jag testade mitt nya flaska överlack, China Glaze Fast Forward. Den nya formulan torkar inte nära på lika snabbt som den gamla. Himla trist! Ringfingret fick sig en omgång med ett holografiskt guldglitter från ArtClub och några bärnstensfärgade strasstenar. ArtClub-lacken är verkligen bra till nailart. Måste köpa fler av dessa!

Misa Ruby Organdy


För några dagar sedan landade en laddning röda lack från Misa i lådan. Ruby Organdy var en av dessa. Hon är en ganska kall röd nyans med en dragning åt blått snarare än gult. Sådana färger passar alltid mig mycket bättre, även fast jag dras till varmare nyanser också då och då. Man kan tycka att hon inte är så spektakulär i sin röda enkelhet men det är något speciellt med Misas lack, de känns oftast så kvalitativa på nåt sätt. Formulan är mycket lättarbetad och krämig och penseln är lagom liten och lätt att hantera. Jag gillar verkligen Ruby Organdy, skimret är mjukt och fint och lacket har en mycket härlig lyster.
Dekorationerna är gjorda med platta m51 från Konad med ett vanligt guldlack, det är därför mönstret inte är så framträdande. Och så duttade jag dit lite guldglittrigt nailart-lack också.

Maybelline Mirror Image

Metallic-trenden är fortfarande stor och inte minst på nagellacksfronten.
China Glaze släpper en hel vårkollektion med metalliclack i olika pastelliga nyanser och fler lär följa efter. Än så länge har jag dock inte fallit för frestelsen att införskaffa något ur kollektionen. Ett stort problem med metalliclack brukar vara synliga penseldrag och allmänt dålig finish, de lovar mycket men lever sällan upp till förväntningarna. Det finns dock undantag - lack som faktiskt är ganska lättmålade och ser snygga ut även på naglarna. Sminkan har bland annat visat prov på en del guldkorn från Sally Hansen.
Maybelline Mirror Image hör också till undantagen. Maken till underbart metalliskt lack har jag aldrig tidigare skådat!

Lackningen består av två steg, ett baslack och sedan det silvriga metalliclacket. Det krävs en fin och slät yta för att lacket ska se snyggt ut på naglarna, för varje fåra, grop och ojämnhet har en tendens att accentueras. Baslacket gör ett ganska bra jobb till att jämna ut, men nästa gång lägger jag nog två varv av det ändå. Silverlacket i sin tur är ganska tjockt och svårjobbat och vid första anblick ser det inte klok ut när man målat på det - ojämnt, randigt och eländigt är bara förnamnet. På något magiskt sätt sträcks dock dessa ojämnheter ut och naglarna förvandlas snart till kromade underverk! Och detta efter bara ett lager! Inga synliga penseldrag what so ever! Jag trodde inte att det var möjligt att skapa en riktigt metallisk effekt på naglarna med ett lack, men Maybelline har faktiskt lyckats.

Och jo, ett annat vanligt problem med metalliclack är att finishen försvinner eller mattas av om man överlackar. Jag testade på en av naglarna (höger pekfinger) för att se skillnaden och det handlade verkligen om en marginell förändring. Vill man att lacket ska sitta mer än en dag så rekommenderar jag att man överlackar, jag målade naglarna igår kväll och har redan fått slitage på tipparna. Överlacket jag använde var Orly's In A Snap. Jag hittade lacken på Ebay men jag såg också att de fanns på Direct Cosmetics som skickar till Sverige.

China Glaze Rodeo Fanatic


Rodeo Fanatic från China Glaze höstkollektion 2008 har stått och samlat damm länge här hemma. När jag först fick lacket reagerade jag över att det fanns ljusa partier i flaskan som vid senare undersökning visade sig bero på att det ljusare skimret ville separera och lägga sig där tyngdpunkten ville föra det. Fler, men inte alla, har upplevt samma problem, så jag antar att mitt lack tillhör ett dåligt parti. Hur som helst. Färgen i sig är jättesnygg - jag uppfattar det som mörkblått med ett drag av turkost. Teal är nog en passade nyansbeskrivning. Tyvärr är det rätt rinnigt och kladdigt att måla med. Dessutom fick jag lite drag längst ut på tipparna när jag drog på överlacket. Det syns inte så väl i verkligheten men det är ändå rätt irriterande. Det täcker dock med två lager om man håller tungan rätt i mun.
Dekorationen är en nagelsticker i form av en trollslända - några av mina favoriter!

OPI DS Illuminate


Illuminate är alltså det andra lacken jag köpte från vinterns DS kollektion från OPI. Jag har exakt samma uppfattning om den holografiska effekten gällande det här lacket. Det upplevs mer glittrande än holografiskt. Men det gör inte så mycket, effekten är riktigt fin ändå. Illuminate är något skirare än Extravagance, men precis lika lättmålat och har samma fina pensel. Jag älskar OPI's prowide-penslar när de ser ut så här, till skillnad från de diskborstsliknande penslar några andra av mina prowide-lack har. Trots att detta lack är skirare så kan man komma undan med två lager, det är det ni ser på bilderna. Även Illuminate torkar supersnabbt. Tyvärr är nyansen lite off för mig. I vissa ljus ser det rätt ok ut men frågan är hur det ser ut i dagsljus imorgon...
Edit: Det såg faktiskt inte så dumt ut i dagsljus. Den bruna färgen känns kallare och den gröna "flashen" syns mer.

OPI DS Extravagance


Extravagance är ett av lacken från vinterns släppta DS-kollektion från OPI. Alla lack från denna kollektion är mer eller mindre holografiska. Tyvärr hör Extravaganze till de sistnämnda - jag saknar lite av den holografiska effekten. Hmm...eller gör jag det? Det är faktiskt fint trots att det upplevs mer som ett glitterlack än ett holografiskt lack. Även den härligt rödlila nyansen faller mig i smaken. Dessutom är både penseln och formulan en njutning att jobba med. På bilderna ser ni två lager lack och det torkar snabbt som attan. Jag är glad att jag har en flaska Extravagance i min ägo. Jag beställde även hem Illuminate som går i brunt, så det kommer ni också att få se som NOTD inom kort.

CoverGirl Boundless Color #603 Bronze Beauty


Bronze Beauty från CoverGirl är en riktig fullträff kulörmässigt. Jag älskar nyansen som är både metallisk och späckad med skimmer åt det kallare hållet. Som ni ser på närbilden finns det även bronsiga toner i skimret, men på avstånd dominerar det silvriga vilket gör att det passar min hudton bra. Tyvärr är lacket inte lika roligt att måla med, det är liksom segt men samtidigt lättflytande (om nu det går ihop), och det är svårt att ha kontroll över flödet när man målar. Jag kan dock leva med detta när reslutatet efter två lager lack ser ut såhär. Bronze Beauty är en helt unik nyans i min samling som jag gissar att jag kommer att återkomma flitigt till.

CoverGirl Nailslicks Twilighting


Twilighting är ett härligt frostigt lack från CoverGirls Nailslicks-serie. Jag gillar det trots att det kan uppfattas som lite tråkigt och färglöst. Jag associerar till snö, is och kyla när jag ser lacket på naglarna, fast det hade kanske passat bättre då med snöflingestämplar som dekoration istället för blommor. Tyvärr har jag inga sådana. På bilderna ser ni två lager av lacket. För att få det helt täckande krävs tre. Den VNL som syns stör mig dock inte på ett sådant här ljust lack. Så länge det inte ser ojämnt och skitigt ut så tycker jag till och med att det kan vara ganska snyggt med en viss transparans.

Konadstämplingen blev dock utdragen och ful när jag överlackade. Det svarta stämpellacken har tjocknat och tar evigheter på sig att torka. Jag måste skaffa ett nytt eller testa något av mina vanliga svarta lack och se om de fungerar bättre.

Nya lack!


Äntligen vardag och paket i lådan! Idag kom mina efterlängtade lack från Man Glaze - Fuggen Ugly och The Death Tar. Som jag suktat! Även två Nailslicks från CoverGirl (Bronze Glaze och Twilighting) och CoverGirl Boundless Color i #603 Bronze Beauty damp ner. Mycket fina! Jag är lite sugen på något ljust så jag tror det blir omlack med Twilighting eller Bronze Beauty ikväll.
Ni får en klickbar bild också om ni vill kika närmare på någon flaska...


Zoya Pasha + Essie Carnival


Zoya Pasha är ett lack som definitivt hör till de svårbeskrivna så kallade "mushroomy"-nyanserna. En grå/brun/beige nyans skulle man kunna kalla det. Pasha har också ett mycket fint silver/pärlemorskimmer som gör det lite extra spännande. Jag gillar Pasha, speciellt när jag vill känna mig lite neutral men ändå inte tråkig. Hon är lite kladdig att måla med, men det funkar och det täcker fint med två lager. För att piffa till det hela lite valde jag att lägga ett lager Essie Carnival på toppen. Det påminner mycket om China Glaze Fairy Dust men har något större holografiska glitterpartiklar. Som vanligt  gillar inte min kamera glitter men den holografiska effekten fångar den väl.

RSS 2.0