Valborgsmejk!



Jag är på språng men tänkte ändå visa dagens färgglada mejk. Inget märkvärdigt egentligen - jag gör knappast det, men solen sken och jag kände mig sugen på färg. I alla fall tills allt var klart och jag fotat. Nu känns det nästan lite för mycket. Well, jag har hursomhelst använt mig av ebay-paletten, eller som den egentligen heter: Manly-paletten. Tre olika nyanser av turkost, vilket irriterande nog inte syns på bild. SÅ stor är inte skillnaden, men betydligt större än vad som syns här iaf. Sen har jag testat mina nya kajalpennor från TIGI Bedhead och jäklar vad bra dom är - Sminkan skojade inte. Det trodde jag iofs inte heller, men jag hade ju tur som hittade dem så billigt här i stan i samma veva som hon nämnde dem på sin blogg. Tack för ännu ett klockrent tips! Den övre blå kajalen heter Big Fat Fun "Blue" och den nedre "Purple". Som highlighter använde jag "Snow" från MUC och så svart mascara. Mina fransar vill dock inte samarbeta med mig för tillfället....

Inspirationen till den blå mejken kom från ett fint kalcedonarmband i blått som jag har i min ägo - någon fler än jag som ofta inspireras av smycken och ädelstenar?

Ha nu en trevlig Valborgsmässoafton - och tänk på djuren!

Essie Sag Harbor


 
Essies Sag Harbor (från North Fork-kollektionen), har en gråblå nyans som jag blev förtjust i direkt. Har redan använt det en gång tidigare men den gången blev det alltså inga bilder. Lacket innehåller ett fint skimmer som dock inte syns så mycket på naglarna. Det har samma kvalité som Greenport från samma kollektion - lite tjockt och flyter inte ut så bra på naglarna. Men efter två varv och ett lager överlack så blir ytan ändå jämn och fin.
På ringfingret lackade jag med Orly Dazzle - ett härligt silverlack som jag verkligen kan rekommendera. Första lagret lack känns lite rinnigt men det täcker ändå med två. Dazzle har en något finare finish än Color Clubs What A Drag som ni kan se på jämförelsebilden, men annars är de rätt lika. Ett litet cirkelmönster från Konad gjort med Sag Harbor kan ni också ana ovanpå Dazzle.

Sen skulle jag vilja fråga er - Skulle ni föredra att ha en av bilderna i orginalstorlek i början av inlägget och resten som klickbara miniatyrer? - som det ser ut i det här inlägget alltså. Det fungerar ju olika bra på olika upplösningar, men samtidigt kan det ju vara skönt att slippa klicka upp miniatyrerna hela tiden för att titta närmare på lacken. Vad säger ni?

Essie Greenport



Från Essie´s nysläppta North Fork Collection kommer Greenport - ett härligt turkost cremelack. Jag gillar färgen riktigt mycket - det är färgglatt utan att vara skrikigt och den känns somrig och fin. Greenport skulle säkert vara snygg med ett matt överlack eller med ett skimmerlack på toppen också. Penseln är liten och formulan sisådär men efter två varv är det täckande och jag är nöjd. Torkar snabbt gör det också - alltid ett plus.
På ringfingret ser ni en Konadstämpel från platta m65 och fjärilarna kommer från platta m66. Gjorda med Sally Hansens Chromelack såklart.

Skimrande brunt



Denna söndag har varit sminkfri, men igår gjorde jag en enkel sotning i bruna nyanser. Testade bland annat en ny skugga från Makeup Factory som jag hittade på Cubus. Har länge varit sugen på att testa något från det märket och nu när de hade 25% på allt smink därifrån så passade jag på. 
Började som vanligt med att lägga en mörkare skugga i yttre ögonvrån och i globlinjen - en gråbrun från H&M-paletten "Smokey Eyes". På resten av locket la jag sedan den lite ljusare gråbruna skuggan #17 från Makeup Factory. Den skimrar superfint och känns riktigt användbar! Jag är väldigt förtjust i sådana här "bulliga" skuggor, de är så himla fina.
Som highlighter under brynet och i inre ögonvrån använde jag den ljusaste skuggan i Coastal Scents-paletten. Ingen superskugga direkt, men den duger. Sen är det bara svart kajal på vattenlinjen och svart mascara.

Grön Fredag



Min nya gröna kajalpenna från TIGI gjorde mig sugen på en riktigt mörk grön sotning. Jag började med att ta fram en svart matt skugga från E.L.F som är riktigt bra. Lade det klassiska V:et i yttre ögonvrån men följde också hela globlinjen mot den inre ögonvrån med svart skugga. Gnuggade även in svart på den övre fransraden och en liten bit vid den undre. Sen tog jag en härligt smaragdgrön skugga från Ebay-paletten och fyllde i resterande del av locket, drog även ut den lite över det svarta. Eftersom jag jobbade med så mörka färger ville jag ha mejken ganska kontrollerad och "skarp". Försökte därför inte dra ut sotningen för långt.
Lite "Snow" från Makeupcosmetics fick bli highlighter och sen la jag också "Sparkle" (också från MUC) på hela brynbenet. Avslutade med Big Fat Fun kajalpennan i färgen "green" som eyeliner och inliner runt hela ögat och så svart mascara.

Mer shopping!



Hann med en snabbis på stan igår och smet bland annat in på apoteket för att klämma lite på deras nya serie Natuvive. En rengöringsgel - AquaMineral Cleansing  Gel och ett ansiktsvatten - Almond Calming Cleansing Tonic fick följa med. I Lindex fyndlådor hittade jag en del fina lack, bland annat Depends fina blåa holografiska "132". På en frisörsalong mitt emot Lindex såg jag också att de sålde ut makeup från TIGI för 59:- stycket. Två rouge  - Bed Head Player Blush "Radiant" och "Glowing" och en Big Fat Fun kajalpenna i färgen "green" inhandlades där.
 

Essie Rock Star Skinny



Ännu en nagelolycka fick mig att ta fram saxen. Kortare än såhär får jag dem nästan inte då skinnet växer ganska högt upp på undersidan av naglarna. Mina numera korta naglar gjorde mig sugen på en mörk färg och Essie Rock Star Skinny är verkligen en ypperlig sådan. Mörk, mustig och faktiskt rejält snygg i solljus när man faktiskt ser det fina skimret som gömmer sig i lacket. Färgen blir betydligt mörkare på naglarna än vad det ser ut i flaskan - vilket också syns på bilderna. Jag gillar den rödbrunlila nyansen - väldigt mycket. Lacket är dessutom riktigt pigmenterat och snabbtorkande. Penseln är som vanligt lite väl liten för min smak men annars så har Essie gjort ett riktigt bra jobb med detta lack.
Ringfingrarna fick sig en Konadstämpel från platta m65 med Sally Hansen Amber Chrome.

Kopprigt från Viva La Diva



Ganska intetsägande mejk idag... Ville använda mig av Viva La Divas svarta palett igen, nu när jag har investerat i ett nytt underlag - Too Faced Shadow Insurance. Jag hade ju problem med att få skuggorna från den svarta VLD-paletten att sitta hela dagen förut med mina tidigare baser. Började med att lägga ett sotigt "V" i yttre ögonvrån och globlinjen med en svart skugga från Coastal Scents-paletten. Sen valde jag två kopparbruna skuggor från VLD-paletten som fick täcka resten av locket. Dessa ligger även under ögat. Den ljusaste skuggan i samma rad fick bli highlighter under brynet och i inre ögonvrån. Sist men inte minst suddade jag in lite svart kajal mellan franrötterna och svärtade även vattenlinjen. Det fick duga, bara på med mascara också och klart.
Typiskt nog granskade jag inte mejken innan jag tvättade av mig för dagen så tyvärr kan jag inte säga om Shadow Insurance höll måttet. Klumpigt!


Sally Hansen Anemone Diamond Chrome


Först ut att testas blev Anemone Diamond Chrome, en rödrosalila härlig nyans som är stört omöjlig att fånga på kort. Lacket är i vissa ljus nästan duokromt men den sidan klarar inte kameran av att fånga. Färgen är iaf riktigt varm och härlig och jag trivs jättebra i den. Det enda som stör mig är svårigheterna som uppstår när man försöka måla att dessa lack ovanpå underlack - underlacket löses upp och det blir ojämnt och flammigt. Utan underlack går det betydligt bättre, men då får man istället tampas med att alla ojämnheter i naglarna syns. Egentligen är ett lager täckande men för att få det jämnt och snyggt krävs nog ändå två, iaf för mig. Lite av lackets metalliska finish förloras också när man överlackar men dessa problem till trots så gillar jag ändå min Anemone Diamond Chrome riktigt mycket.
Kanske har någon därute tips på underlack som faktiskt fungerar under Sally Hansens Chromelack?

Sally Hansen Chrome Swatches


1. Royal Ruby
2. Tourmaline Chrome
3. Carnelian Chrome
4. Pink Jade Chrome
5. Anemone Diamond Chrome
6. Purple Diamond Chrome
7. Garnet Chrome
8. Amber Chrome
9. Aqua Chrome
10. White Gold Chrome
11. Pure Chrome

Majoriteten av lacken är helt täckande efter ett lager och får en fin och slät yta utan penseldrag när det torkar. Jag är supernöjd med färgerna som mest rör sig i den röda färgskalan, det passar mig bra. Har försökt ta bilderna i lite olika belysning för att visa skiftningarna i nyanserna. Det är dock svårt att göra lacken fullständig rättvisa.

Essie Swept Of My Feet


Swept Of My Feet från Essie är ett lite lurigt lack som jag inte riktigt vet om jag gillar eller inte. Nyansen är varmt mellanröd med en dragning åt tegel och passar i teorin inte till mina bleka fingrar och kalla hudton. Men å andra sidan är nyansen ganska mysig och värmer upp mig lite. Lacket har så kallad jelly-finish och har en riktigt härlig glans. Ganska lättmålat, kanske lite rinnigt men har ok täckning efter två lager. Torkar snabbt också. Om man tittar noga på bilderna ser man ändå lite av fingertoppen, men det är så lite så jag är nöjd ändå. Vid lackandet av första lagret finns tendensen att färgen åker bort där man drar penseln flera gånger med vallar som följd, men det kan ha att göra med underlacket också. Andra lagret jämnar ut färgen fint. Bilderna är tagna i direkt solljus.

Nya lack!


Det är lite tunt med inlägg här på bloggen, vilket mest beror på att jag försöker vara ute så mycket som möjligt i vårsolen och ta mig för sådant jag inte haft energi till tidigare. Lite shopping har det dock ändå blivit under tiden. Dels lite lack från Essie, varav två är från den senaste kollektionen. Några Orly, ett lack från Color Club och ett från China Glaze Kaleidoscopekollektion.
Första bilder, från vänster (alla från Essie):
1. Sag Harbor
2. Greenport
3. Movers And Shakers
4. Swept Of My Feet   
5. It´s Genius
Andra bilden, från vänster:
1. Orly Mint Mojito
2. Orly Dazzle
3. Orly Country Club Khaki
4. China Glaze Kaleidoscope Visit Me In Prism
Och sista bilden:
1. Orly Country Club Khaki - igen
2. Color Club Front Row Diva

Dessutom budade jag hem en hel drös med Sally Hansens Chrome-lack från ebay. Det är en salig blandning av nyanser som många är helt okända för mig. Ska bli spännande att testa! Ett litet läppstift fastnade också på bild. Det kommer från Rimmel, heter " Take a Shine" och är en superskimrig sak med bara ett uns av färg.

Célé Chromium


Kanske inte krom men precis samma färg och finish som aluminum har lacket Chromium från Célé. Är ni sugna på riktigt kromiga naglar som man nästan kan spegla sig i så rekommenderar jag Mirror Image från Maybelline istället. För att vara ett silverlack är dock Chromium väldigt lättmålat. På bilderna ser den silvriga nyansen ut att dra lite mot blått, men det gör den inte i verkligheten. Den går snarare åt grått. Lite penseldrag blir det när man lackar men det jämnar ut sig fint och är täckande efter två varv. Snabb torktid också. Och pensel, trots att den är ganska liten, är en fröjd att måla med!
Dekorationen på ringfingret är en liten sticker med trollsländemotiv.

Misa Brocaded Burgundy


Jag är för mosig i huvudet för att skriva idag, men jag lämnar er lite bilder att titta på i alla fall.
- Underbar nyans, välpigmenterat och snabbtorkat, vad mer kan man begära?

Påskaftonsmejk!


Dagens är inte lika färgglad som igår, men jag gillar verkligen brunt till blå ögon så jag känner mig ganska fin ändå. Tog fram ett reafynd med två riktigt snygga kalla, bruna nyanser: L'oréal ColorAppeal "Smoky Brown". Den mörkare skuggan av de två ligger på yttre delen av ögonlocket och i globlinjen och den ljusare över resterande del av locket. Under ögat ligger Gosh Eyeliner "Cool Mint" och som highlighter blev det "Snow" från Makeupcosmetics igen, det är en riktigt fin highlighter. Och så lite "Sparkle" för glittrets skull också. Tack Sminkan för att du tipsade om denna, den är underbar! På övre fransraden drog jag ut två vingar med min flytande eyeliner från NYX och längst ut duttade jag dit två prickar med hjälp av en glitterliner i brons från H&M. Primer är Too Faced Shadow Insurance och mascaran är NYX Doll Eye.

Långfredagsmejk


Färgglatt va? Har bråttom iväg men nämner några ord om vad jag använt ändå. Viva La Divas rosa palett - 4 nyanser av blått med dragning åt turkost. 3 olika kajalpennor från Gosh i turkost, grönt och gröngult. Vitskimrande "Snow"  från Makeupcosmetics som highlighter och även lite "Sparkle", också från Makeupcosmetics, för att blinga till det i yttre delen av globlinjen. Urusel lila kajal från Wet n'wild på vattenlinjen och svart mascara. Nu måste jag rusa! Hejs!

Påsknaglar! Color Club Emerald Depths


Hoppas ni har en skön påskhelg allihop, med mycket god mat och gott sällskap! Påskens naglar för mig består av Emerald Depths från Color Club. Ett sjukt snyggt turkosblått lack med ett skimmer som är helt fantastiskt. Extremt pigmenterat och snabbtorkande, så det gäller att vara rätt snabb med penseln! Min kamera gör verkligen inte nyansen och finishen rättvisa. 
Dekorationen på ringfingret - massor av strasstenar i olika färger blev helt galen och gör sig verkligen inte på bild, men den fick sitta kvar ändå då den gör mig glad!

L'Oréal 315 Lickety Split


Dagens naglar utgörs av ett härligt blågrönt lack från L'Oréal Jet-Set serie. Jag klickade hem det från Ebay där nyansen benämndes Deep Sea Green. En ganska bra nyansbeskrivning anser jag. Vad jag kan utläsa från flaskan heter dock nyansen Lickety Split egentligen.  Färgen är i alla fall superfin och lacket är grymt pigmenterat och snabbtorkande. Det räcker egentligen med ett lager men för att jämna ut eventuella ojämnheter så lackade jag med två. Penseln däremot är inte så rolig, den är stor och lite väl spretig. Det gick ändå att få det ganska kladdfritt med tungan rätt i mun, och färgen gör det definitivt värt den ansträngningen. 

Silver Blue Snow


Det är ju ändå lördag idag så det kändes skoj med en lite kraftfullare mejk. Makeupcosmetics lösa skuggor fick hjälpa mig som vanligt... "Blackstar Blue" i yttre ögonvrån, i globlinjen och en bit upp mot brynbenet. Mitt på locket och ut mot inre ögonvrån ligger "Lucky Silver" och som highlighter under brynet och i inre ögonvrån ligger "Snow". Jag fuktade "Blackstar Blue" med lite vatten och la som eyeliner ovanför övre fransraden och gjorde likadant med "Lucky Silver" en bit nedanför undre fransraden. Övriga produkter är NYX Doll Eye Mascara Long Lash och grå kajal på vattenlinjen. Basen för skuggorna är Too Faced Shadow Insurance och för att få en lite klistrigare grund - Maybelline Color Definer.

China Glaze Grape Juice


Ytterligare ett lack från kollektionen Summer Days från China Glaze. Denna gång föll turen på Grape Juice, ett härligt lila lack med det karaktäristiska glassfleck-glittret. Snyggt är det, men också skirt. Tre lager lack krävdes för att få det täckande och jämnt på naglarna. Konsistensen är ganska rinnig och det blir lätt vallar när man lackar det första lagret. Ganska irriterande faktiskt... Min kamera hade också jättesvårt att fånga den rätta lila nyansen. Det ville gärna bli för blått men jag upplever färgen som ganska varm i tonen. Bilderna här ovan är tagna i lite olika ljus - halogen och indirekt dagsljus och det färgen skiftar mycket beroende på belysning. Torktiden är dock riktigt bra trots de många lagren.

RSS 2.0