Isadora Plum


Nyårsnaglarna går i en djupt burgundy-röd färg i år. Även min make-up kommer att gå i liknande toner. Egentligen finns ju inga gränser för hur mycket glitter och bling man kan frossa i på nyår men jag nöjde mig med att doppa tipparna i ett finmalt glitter som gick ton i ton med lacket. Tyvärr verkar det vara helt omöjligt att fånga glittret på bild så ni får helt enkelt föreställa er de glittrande tipparna. Lacket i sig är jag väldigt förtjust i. Ni ser på närbilden att det innehåller en hel del skimmer i guldiga och röda toner. Det är mörkt och känns vampigt och lyxigt. Pensel är bra på Isadora-lacken och jag hade inga problem med torktiden denna gång heller.

Jag vill också passa på att önska er ett riktigt Gott Nytt År! Här kommer det gå ganska lugnt till ikväll då jag är lite krasslig och sambon jobbar imorgon. Men lite god mat ska lagas och lite rödvin sippas på. Sen hoppas jag att alla ägnar en tanke åt våra husdjur innan vi avfyrar eventuella raketer. Ta hand om er!

Isadora Pearly Caramel


Var såklart nödgad att testa ett av mina nya Isadora-lack och valet föll på Pearly Caramel. En väldigt unik och vacker skapelse som jag nästan bara har gott att säga om. Det är superblingigt, metalliskt och varmt och kallt på en och samma gång. Basen är liksom rödkopprig men sen finns däri en massa silverskimmer också... rätt fränt faktiskt. Jag kan inte sluta stirra på mina naglar. Två lager täcker gott och det torkar snabbt med snabbtorkande lack som vanligt. Det är något som stör mig dock, jag tror helt enkelt att det inte passar min hudton så bra. På bilderna ser det ok ut, men i verkligheten sticker kombinationen av lacket och mina ganska skära fingrar mig i ögonen lite. Nåväl, det är kanske en petitess i sammanhanget, för Pearly Caramel är faktiskt riktigt fin!

Nyshoppat från H&M, Isadora och E.L.F!


Julklappspengarna kom väl till pass när jag svängde förbi H&M igår. Mitt mål var att köpa de två andra hololacken i silver och blått som H&M nyligen släppt men de fanns inte inne ännu. Jag såg dock ett reabord vilket slutade med att jag tröstshoppade lite andra godsaker istället. Ok, sminket från H&M (smokey eyes-paletten och glittereyelinern) var inte på rea, men resten var! Jäklar vad fin paletten är förresten, skuggorna verkar vara ordentligt pigmenterade.

Glittereyelinern verkar också mycket bra. Glittret ligger tätt och nyansen är ljuvlig. Denna åker nog på imorgon. En annan sak som åkte ner i korgen var en highlighter från Isadora. Jag tyckte den såg så fin ut, men den får mig snarare att tänka på sol, värme och stränder än något som anknyter till snö som namnet antyder. Ett par lack som stod vid kassan och såg trevliga ut fick också följa med. Isadora Pearly Caramel och Plum.

Igår kom också mitt paket från E.L.F cosmetics som innehöll en e.l.f elements skuggkvartett, en pincett och en ögonfransböjare. Skuggorna verkar fina, pincetten är toppen men en sämre fransböjare har jag sällan skådat, så ett tips är att skippa den vid eventuell beställning. Jag vet inte hur det är möjligt, men den böjer inte mina fransar ett endaste uns, hur hårt jag än nyper till.

2008 års favoritprodukter!


Jag hänger också på LipGloss Bitchs utmaning och listar årets favoriter!

Ansiktsvård:
Rengöring: Almay Facial Soap for dry skin & Dove Cream Bar Extra sensitive
Ansiktsvatten: Clinique Clarifying Lotion No. 1
Skrubb mekanisk: Clinique Seven Day Face Scrub
Mask: Mary Kay Moisture Rich Mask Formula 1
Ögonmakeup remover: L'Oreal Eye & Lip Make-Up Remover Waterproof
Dagkräm: Kanebo Sensai Silk Emulsion SuperMoist
Nattkräm: Kanebo Sensai Silk Emulsion SuperMoist eller Clinique Total Turnaround for dry skin
Solskydd: Apotekets


Smink:
Primer ögon: Lancôme Color Dose (egentligen en krämögonskugga)
Foundation traditionell: Max Factor Powdered Foundation eller Clinique Dewy Smooth Foundation
Foundation mineral: Glominerals Pressed Base
Concealer: Maybelline Instant Age Rewind
Löst puder: MAC Select Sheer/Loose
Fast puder: MAC Blot Powder
Rouge fast: Make Up Store Seashell eller Fresh & NYX Mosaic Powder Dare
Bronzer: NYX Mosaic Powder Latte
Highlighter: Clinique Up-lighting Liquid Illuminator eller Face Silver Shine Loose Powder
Verktyg ansikte: En mängd olika penslar och borstar från varierande märken. Dyrt behöver inte vara bäst!

Mascara: NYX Doll Eye Mascara Long Lash
Kajalpenna: Biotherm eyeliner i svart & Revlon High Definition eyeliner i samtliga färger
Eyeliner: L'Oréal Lineur Intense Eyeliner
Eyeliner gel/kräm: GOSH Cosmetics Extreme Art Eye Liner
Ögonbrynsprodukt: Isadora Eye Brown Pencil Dark Brown & Max Factor No Color Mascara
Ögonskugga fast singel: Make Up Store eller Viva La Diva
Ögonskugga palett: Ebaypaletten!
Ögonskugga lös: Fyrinnae, MAC & MakeupCosmetics
Ögonskugga kräm: Lancôme Color Dose

Läppstift: MAC Pro Longwear & L'Oréal Color Juice Stick 
Läppbalsam: Clinique Superbalm
Läppglans: L'Oréal Glam Shine


Kroppsvård:
Duschkräm: Dove Cream Oil Shower Cherry Blossom and Almond Oil
Bodybutter: Lure Beauty Exotic Body Butter
Bodylotion: Nivea body Intensive Moisturising Lotion
Skrubb: Lure Beauty Sugar Scrub
Deo: Nivea Pure No White Marks
Shampo: Lanza Color Preserving Shampoo eller Goldwell Dualsenses Rich Repair Shampoo
Spraybalsam: Matrix Biolage Smoothing Shine Milk
Inpackning: Goldwell Dualsenses Rich Repair Treatment
Stylingprodukt: Sebastian Texturizer Flexible Bodyfying Gel


Naglar:
Handkräm: Dove Regenerating Hand Cream
Nagellack: Hur många som helst!
Baslack: OPI Natural Nail Strengthener eller NailTek Foundation III
Topplack: China Glaze Fast Forward
Vårdande nagelprodukt: OPI Natural Nail Strengthener & SolarOil nagelolja (även handkrämerna)
Övrig nagelprodukt: Sally Hansen Medicated Cream Cuticle Remover

Doft: (otroligt svårt att välja favoritdofter, det är mycket beroende på årstid också)
Doft dag: Matthew Williamson Warm Sand, Alfred Sung Jewel, Benefit Maybe Baby, Lanvin Éclat D'Arpege
Doft kväll: Armani Code, Ghost Deep Night, J. Del Pozo In Black, Gaultier Le Classique osv osv.... ;-)


Bronsiga tippar


Jag blev så inspirerad av Sminkans fina julnagelskavalkad och manikyrerna hon hade gjort med bara nagelbäddar, så jag var tvungen att testa på något liknande själv. Mitt val föll på ett av bronslacken från BlackOnyx - #263 till tipparna och som grund la jag ett lager OPI - I´m A Princess, You´re Not. Över grunden och tipparna la jag sedan ett lager med det guldglttriga lacken från Rimmel - #473 Glam Rock. Det tog evigheter för det att torka, trots snabbtorkande överlack, på grund av de kassa BlackOnyx-lacken men till slut kunde jag röra mig igen. Som tur är satt vi och såg den nya Arn-filmen under tiden. Slutresultaten blev ganska ok ändå, fast det känns lite ovant med så ljusa och "nakna" naglar ;)

Rimmel Zeitgeist


Lite trött på julens alla röda lack beslöt jag mig för att testa ett lack som jag ganska nyligt fyndat på ebay. Jag är ju galet förtjust i duokromatiska lack och detta är ingen undantag. Nyansen skiftar mellan rosalila och olivgrönt och det är bara SÅ läckert! I dagsljus kommer verkligen skiftningarna till sin rätt, i vissa inomhusljus är det mest lila, men dock en väldigt fin sådan! Konsistensen på lacket är tyvärr ganska tjock och kladdig men därmed också väldigt täckande. Jag beslöt mig för att droppa i lite thinner och måla två varv istället för ett. Det blev bättre men är fortfarande lite väl tjockt för min smak. Nästa gång ska jag tillsätta ännu mer thinner, för detta är definitivt ett lack jag kommer använda igen!
Konadstämpel i silver kommer från platta m51.

God Jul!


Egentligen hade jag tänkt visa upp en trevlig manikyr i julens tecken men tidsbristen slog till och naglarna är "bara" lackade med H&M's holografiska guldlack Creme De La Creme. Inte för att det är så bara, men det har ni ju sett tidigare =)
Jag önskar er alla i alla fall en riktigt God Jul med gott sällskap och mycket god julmat!

Black Onyx nagellack!


Jag hämtade ut lacken jag beställde från Blackonyx.se igår. Lite bökigt att de skickas med DHL då jag måste hämta ut sådana försändelser på busstationen. Hur som helst, nyanserna är ganska fina men det märks verkligen att det är budgetlack. Vissa var inplastade, andra inte. Någon flaska hade fått sig en törn och var flisig i botten. En del av penslarna var spretiga som diskborstar och konsistensen på lacken var också variernade, en del sega och trådiga, andra rinniga och vattniga. Jag har inte hunnit lacka med något av lacken ännu men jag funderar på att testa något av de bronsiga. Vet bara inte om jag orkar med ytterligare ett svårjobbat lack när jag kämpat med en hel del sådana på sistone. Ja, vi får se... Så vitt jag kan se är de 3-free men de luktar rätt skumt måste jag säga... Är det någon som direkt reagerar över någon ingrediens?









Från vänster till höger har ni:
1. #264 - rödbronsigt
2. #263 - bronsigt
3. #258 - ljust guldigt
4. #261 - rosaguldigt pärlemor
5. #265 - kopprigt med guldiga inslag
6. #270 - rödkopprigt
7.#260 - grårosa med blå "flash" eller skimmer helt enkelt.
8. #276 - grålila duokrom
9. #255 - mellanlila med lite pärlemor
10. #275 - silver med multiglitter
11. #384 - multifärgat runt glitter
12. #387 - lila glitter
13. #386 - rött glitter

Orly Mistletoe


Ni var ett par stycken som var sugna att se Mistletoe från Orly också? Här har ni henne! Men jag är ledsen att göra er besvikna, för det här var en riktigt otrevlig lackupplevelse. Kladdigt, rinnigt och skirt är bara några av lackets sämre sidor. Glittret ser mest skitigt och ojämt ut och inte torkar det snabbt heller. På bilderna ser ni tre lager men på grund av att det underliggande lagret har en tendens att åka med när man lackar flera varv så lyser nagel igenom fläckvis ändå. Nä, usch. Det här blev inte långvarigt på mina naglar, då spelar det ingen roll att den gröna nyansen i sig är ganska fin...

Orly Take Him To The Cleaners


Orly´s Take Him To The Cleaners får mig att tänka på riktigt mörk, bitter choklad. Och jag gillar mörk choklad, både att äta och att bära som färg på mina naglar. Vad jag däremot inte gillar är rinniga, svårapplicerade lack och tyvärr är detta ett praktexempel på ett sådant. Trots snabbtorkande överlack så tar det evigheter att torka! Glansen däremot, den är helt fantastisk! I flaskan ser den chokladbruna färgen ganska varm ut, med ett kopprigt skimmer men väl på naglarna så upplevs den mycket kallare. Trots att nyansen är ruggigt snygg så kommer jag nog inte att använda detta lack särskilt ofta, jag har helt enkelt inte tålamod att arbeta med så här jobbiga lack - och då har jag ändå ett väldigt stort tålamod.

China Glaze Ruby Pumps


Idag är det rött som gäller och jag bestämde mig för att testa Ruby Pumps på alla naglar och inte bara som accentlack som jag använt det förut. Jag kan inte låta bli att få lite julkänslor när jag ser det här lacket och det är nog därför jag inte gett mig på en full manikyr med det förrän nu. Två lager på bilderna men det hade nog inte skadat med ett tredje. Lacket är lite rinnigt i konsistensen och ganska skirt, men samtidigt gillar jag jellykonsistensen som gör att det ser ut som glas på naglarna. Och glittar fint gör det, inget snack om den saken! Hade inga problem med torktiden med China Glaze Fast Forward som överlack.

Är det någon som ser vad dekorationen ska föreställa?

Revlon Dark Pleasures Patent Leather + Silver


Temaveckan fortsätter och idag är det svart som gäller. Jag har ju redan visat Patent Leather en gång tidigare så denna gång valde jag att piffa till det lite extra istället. Jag älskar verkligen svart och Patent Leather från Revlons Dark Pleasures- kollektion är ett underbart lack att måla med på alla sätt och vis.
Dekorationen idag fick bli diagonala silvertippar målade på frihand med Color Club What A Drag och några röda strass-stenar. Så blev det en liten julig touch på det hela också.
Idag har ljuset tittat fram också, så bilderna blev ovanligt skarpa och fina. Åh vad jag längtar efter ljusare tider!

Orly Close Your Eyes


Idag är det torsdag och rosa! Orly Close Your Eyes fick blir dagens lack, och vilket lack sen! Ska det vara rosa så ska det vara en sådan här rosa - mustig, djup och alldeles, alldeles underbar! Pigmenterat och väldigt täckande, lättmålat och bra pensel. På bilderna ser ni två varv, men i stort sett täckande med endast ett. Det här lacket är lite vad jag trodde Sinful Colors "Kismet" skulle vara men inte levde upp till. Kismet är iofs rätt mycket ljusare också.
Dekoration på båda ringfingrar med ett rosa glitterlack från Viva La Diva och några rosa strass-stenar, enkelt men fint.
Och ser ni mina korta naglar? Jag har filat på dem ganska mycket de senaste dagarna för de har varit i rätt dåligt skick. Men nu ångrar jag mig nästan... Well, de växer väl ut igen.

Lila onsdag!


Här får ni dagens lila EOTD också. På min vanliga grund av Lancome Color Dose "Bermuda Sunrise" har jag lagt Make Up Store "Cooler", Fyrianne "Karasu" och "Wicked" och under ögat, på en grund av Revlon High Dimension "gold flash", ligger NYX-pigmentet "Mink Pearl".

Även de nedre fransarna fick bli guldiga men hjälp av "Mink Pearl" och en ofärgad mascara. Den ljusare av NYX-pigmenten har jag använt som highlighter men har tyvärr pillat bort namnlappen. Här får ni ett gäng bilder att gotta er i istället för en massa text.

Orly Satin Finesse


Idag hänger jag på Sminkans och Rouaas färgvecka och idag stod lila på dagordningen. Vad kunde passa bättre än ett av mina nya Satin-lack från Orly då?
Mmm, Satin Finesse är precis lika ljuvlig som sin syster! Lite svårare att fånga på bild dock. Ignorera därav min hudton och koncentrera er på färgen på lacket. Ni kan till och med tänka er nyansen ett uns mer lila och mindre blått också, fast det kan bero på era skärmar.
Hur som helst, lackningsegenskaperna var lite sämre denna gång. Lacket var något tjockare och penseln lite spretigare, men jag tunnade ut det med ett par droppar thinner och då blev det helt ok. Kan hända att jag bara fått ett måndagsexemplar till pensel, för pensel på Satin Gala hade jag inga problem med.
Dekorationen är en enkel sådan med ett streck av H&M's guldiga hololack och lite guldglitter från Rimmel på tippen.

Nagellack till vrakpriser hos blackonyx.se!


Ok, jag måste bara få tipsa om detta. Nagellack för 11,70 svenska riksdaler, vem kan säga nej till det? Då kanske det inte gör något att kvalitén är tveksam? Jag har aldrig handlat från företaget tidigare, jag hörde faktiskt talas om dem för bara en stund sedan via Pret-ty.se men jag chansade och la en beställning och tog den på faktura. Då får de faktiskt snällt skicka mig grejorna innan de får betalt. Kika in på blackonyx.se och kolla in utbudet.

Orly Satin Gala + H&M Sinful Señorita


Många tyckte liksom jag att Orly Satin Gala såg mycket intressant ut i flaskan så därför blev den först ut som NOTD. Och vad ska jag säga, mer än att jag älskar det? Det har definitivt seglat upp till toppen bland mina absoluta favoritlack, alla kategorier. Som namnet antyder så har lacket en matt "satin-finish" och det är egentligen den som gör det så speciellt. Trots att det är matt så är det också späckat med skimmer, på gränsen till frost. Lackningsegenskaperna då? Helt perfekta. Förmodligen täckande efter ett lite tjockare lager men detta är två väldigt tunna istället. Det flyter ut jättebra och penseln är kontrollerad och fin. Det är inte 3-free om någon undrar! Eftersom jag inte ville mista den matta ytan så har jag inget överlack. Det torkade ganska snabbt ändå. Jag funderar dock på att skaffa mig ett matt överlack att ha till dessa då den matta finishen verkligen faller mig i smaken och det nog inte dröjer så länge förrän jag skaffar fler.

Och så har vi då det andra, av de två, nysläppta holografiska lacken från H&M. När jag först såg dessa så köpte jag bara det guldiga. Dels för att testa lackets kvalité och dels för att jag inte är så jätteförtjust i rosa. Efter att ha testat det guldiga och blivit helt såld så kände jag dock att jag måste ha alla nyanser som jag bara kan få tag på av dessa lack. Min kära och söta sambo hade tydligen snappat upp detta och svängt förbi efter jobbet igår och köpt lacket till mig. Gissa om jag blev förvånad? Det hör inte direkt till vanligheterna att han engagerar sig så i mitt nagellacksintresse. Men glad blev jag! Tack! =)
Den här rosa nyansen är precis lika bra som den guldiga, helt täckande efter endast ett varv! Och är man inte upplagd för att måla alla naglar i rosa så kan man ju alltid ha det som accent, eller hur?  Jag har inget överlack på det här heller, därför är också ytan lite mattare. Vill man ha det lite extra blingit så bör man alltså toppa med ett överlack.
Blommorna är stämplade med Konad, platta m51 med Satin Gala, samma lack som på övriga naglar alltså och det fungerade bra!

Ok, det börjar urarta till en roman detta. Men jag blir så glad över sådana här lack! Om ni råkar se fler nyanser av Satin Hues, som de så fint kallas, så säg gärna till!

Nya lack från Orly!


Dessa Orly-lack damp ner i lådan idag. Kolla speciellt in det i mitten! Lacken hittar ni på ebay hos säljaren Member has an eBay ShopLBBS OUTLET. Frakten går på 12$ för upp till sex lack. Ni måste maila och skriva ner de lack ni vill ha så skickas ett invoice på den sammanlagda summan till er.
Från vänster till höger:
1 - Orly Take Him To The Cleaners
2 - Orly Close Your Eyes
3 - Orly Mistletoe
4 - Orly Satin Finesse
5 - Orly Satin Gala

Här får ni en närbild på Mistletoe och en större klickbar bild. Verkar vara ganska lik China Glaze Emerald Sparkle eller hur?


Collistar Melanzana Glitter #42


Det är inget snack om att Melanzana Glitter är ett snyggt lack. Det är dessutom lättlackat med en mycket härlig pensel. Men jag kan ändå inte låta bli att känna mig lite besviken. Varför ska det vara så svårt att få samma skimmereffekt på naglarna som finns i flaskan? Ok, det skimmrar på rätt bra i vissa ljus men det är fortfarande inte i närheten av hur mycket jag trodde att det skulle skimra och glittra. Nåja, det är fint ändå. Det skimmer som är mest framträdande går i rödrosa men ni ser också att det finns en del andra nyanser också. På första bilden håller jag i ett granatäpple om någon undrar ;)

Dekorationen är en Konadstämpel från platta m51 som jag gjort med H&M's holografiska guldlack som jag visade senast. Det funkar super! Ännu en anledning att lägga beslag på dessa alltså.
Det är lite långt mellan blogginläggen för tillfället. Det beror på att jag har två inlämningar att lämna in till skolan innan jul. Tänk att man aldrig är riktigt ledig som student...

H&M Creme De La Creme (holo)


Jag är i himmelen! Vilket lack! Gissa vem som kommer att stalka H&M den kommande tiden? Ja, jag kan tänka mig att fler än jag kommer att göra detsamma! På bilden ser ni ETT lager av lacket, jag funderade på två men blev helt enkelt snål. Jag kan inte komma på något negativt med det här lacket. Formulan är toppen och penseln helt ok. Det flyter ut fint och torkar snabbt med ett snabbtorkande överlack ovanpå. Och kanske framför allt så passar det min rosa hudton superbra! Ni som tvekar... testa! Jag kan nästan lova att ni inte blir besvikna. Det är ingen "in your face" färg, den är ganska ljus och inte superglittrig som vissa holografiska lack, men den är ack så vacker!
Nu ska jag iväg på luciamiddag med mina fina naglar. Ha en skön afton allihop!

Nya lack!


Var på julklappsjakt hela dagen igår och kunde inte hålla mig från att köpa lite fint till mig själv också, speciellt inte när jag ramlade över dessa godbitar! Har ni sett de nya lacken från H&M? De är liksom....holografiska!! Jag höll på att sätta tungan i halsen när jag såg dem. En i personalen stod och packade upp dessa och en massa andra nya godsaker när jag var på väg ut ur affären. Jag pillade på några skuggtrios också som såg mycket fina ut men lacken var ju helt klart det som skrek mest efter min uppmärksamhet. Än så länge fanns bara detta guldiga lack och ett som gick i rosa (också holografiskt) uppe. Men det lät som att det skulle komma in fler nyanser också. 49 spänn var priset. Jag kommer nog att börja med att visa detta lack som NOTD för jag är så himla nyfiken på hur det är att lacka med.

Collistar-lacket "Melanzana Glitter" hittade jag hos vår lokala Parelle-butik. Det ser helt underbart ut! Skimret är makalöst vackert! Det är mitt första lack från Collistar och det ska bli kul att testa. Flaskan har en skön tyngd och känns väldigt lyxig. Skimret fastnade dåligt på bilderna ovanför, där det ser mest guldigt ut. I verkligheten går det mer mot rött. Kanske ett videoklipp kan visa det bättre? Det påminner om lacket från Givenchy som jag visade för några dagar sedan men detta har en mörkare, nästan svart bas och större och fler skimmerpartiklar.
OBS! Ni vet väl om att ni kan välja i vilken kvalité ni vill se youtube-klipp? Registrera en användare/logga in och gå in under era inställningar för uppspelning. Där hittar ni alternativen som finns att välja på.
 

Collistar Preview


Kika in denna skönhet! En liten preview för morgondagen... Har ett annat spännande lack att visa också ;)

Rimmel Play Fast "Night Life"


Jag har redan visat detta lack på bloggen men då det tillhör ett av mina favoriter så känns det inte som att det gör något att jag visar det igen! Denna gång valde jag dock att använda det som canvas där nageldekorationerna står i fokus. Lacket i sig är dock otroligt vackert med sitt magnifika skimmer i guld/koppar och ja, till och med lite rosa tror jag. Och jag kan tänka mig att det är just det rosa skimret och den den grålila basfärgen som gör att det faktiskt passar min ganska kalla hudton, trots guldet alltså. Lacket är täckande efter två varv och ganska lättjobbat. Penseln är bra men det är något segt i konsistensen. 
Dekorationen är målad med OPI Pretty At The Premiere (blommorna) och Misa Earthward (grenarna). Även högerhanden fick blommor. Lite pilligt men definitivt värt det - kommer nog att behålla detta längre än en dag som vanligt är =)


Orly Witch's Blue


Det här är enligt mig förmodligen det ultimata blå lacket! Det är riktigt blått (i i stort sett alla ljus) och alltså inte blåsvart, lilablått eller någon annan kombination. Kungsblått skulle man nog kunna kalla det! Underbart vackert är det i alla fall. Och pigmenterat så det står härliga till! Ett varv täcker helt, men nu lackar jag alltid två varv för att det ska bli så "djupt" som möjligt. Lättlackat är det också, flyter ut fint på nageln! Den enda nackdelen är just att det är så pigmenterat - slarvar man och målar utanför så syns det direkt. Men det känns som att det ändå är en bagatell i sammanhanget och dumt att klaga på.

Dekorationen på ringfingret - ett litet stjärnfall eller natthimmel om man så vill, består av en liten silvrig paljettstjärna som jag målat lite silverlack på. Ja även det andra, runt omkring är målat med silverlack - Color Club What A Drag.

Blått från Viva La Diva-paletten


Idag fick den svarta Viva La Diva-paletten komma fram igen. Jag kände mig sugen på blått och använde bara skuggor från den blå spalten, längst till vänster. Ni ser den mörkaste gråblåa som ett V i den yttre ögonvrån, den näst mörkaste blå på mitten av ögonlocket och en av de ljusare närmast ögonvrån och den allra ljusaste som highlighter. Den näst mörkaste skuggan ligger också under ögat. Allt ligger på en grund av Lancome Color Dose "Bermuda Sunrise" och så använde jag en mörkblå kajal från Calvin Klein på vattelinjen uppe och nere. Svart mascara från NYX.
Det ska bli spännande att se om skuggorna sitter bättre på denna bas...

Sally Hansen Salon "Sultry Fuchsia"


Sultry Fuchsia från Sally Hansens Salon kollektion är en riktigt härligt rött lack med en uns av rosa i sig. Det är en kall nyans som passar min hudton klockrent. Det jag gillar allra mest är dock lackets jellyfinish som ser ut som glas på naglarna! Det flyter ut himmelskt och blir jämnt och spegelblankt.

På bilderna med två lager lack kan ni fortfarande se mina nagelbäddar men de är inte lika framträdande i verkligheten. Jag vet inte varför de blev så synliga på vissa bilder. Som vanligt hade jag också problem att fånga rätt nyans med min kamera, den ville att lacket skulle se betydligt ljusare och mer rosa ut än det är i verkligheten. Men jag tror jag fick det skapligt rättvisande till slut i alla fall. Färgen är riktigt intensiv och "klar", precis som man kan tänka sig att färgat glas är.
 
Dekorationen ska föreställa lite körsbärsblommor och är frihandad med vanligt lack och mina penslar för nail-art.

OPI Ink


OPI Ink från Night Brights kollektionen är verkligen ett unikt lack i min samling. Basen är mörkt lilablå och så är lacket späckat med skimmer och glitter i olika blå och lila nyanser - ursnyggt! Tyvärr syns inte det häftiga skimret lika bra i alla ljus men man ser dock att det är något annat än helt svart eller blått. Det första lagret lack blir ganska flammigt och fult men med ett andra varv så jämnas allt ut och lacket är helt täckande. Ytan blir något sträv men det fixar sig med ett eller två lager överlack. Det var ett tag sen jag testade detta lack och jag blev positivt överraskad över dess skönhet!

Givenchy 742 video

Bristen på vettigt dagsljus den här tiden på året kan vara väldigt frustrerande när det kommer till att visa rätt nyanser på skuggor och lack. Bilder kan dessutom inte alltid visa det färgspel som kan finnas i en färg. Min tanke var att man skulle komma runt detta problem genom att filma korta videoklipp på det man vill visa men jag blev rätt besviken när jag insåg att kvalitén på den uppladdade videon blev mycket sämre än orginalet. Jag vet inte.. gör jag något fel? Är det youtube som gör kvalitén så mycket sämre? Finns det något bättre sätt att göra det på?

Ni kan ju se för er själva och tycka till om det är något jag borde fortsätta med eller låta vara.
 


Givenchy 742


Vad jag har förstått är Givenchys lack inte helt lätta att få tag på. Det här lacket fick jag som "premie" för några år sedan när jag gjorde en beställning hos Strawberrynet. Det är i alla fall en mörkt bärröd nyans som spelar i grönt(!) med massor av skimmer i röda och rosa nyanser. Tyvärr gör det knappa ljuset det väldigt svårt att fånga skimret i lacket, men snyggt är det i varje fall! Penseln är ganska mjuk och ostyrslig men med en lätt men bestämd penselföring fungerar det bra ändå och själva lacket är väldigt pigmenterat och täckande. På bilderna ser ni två lager lack på en grund av Nailtek foundation och Seche Vite som överlack. De två första bilderna är tagna i snålt dagsljus och de två sista i snålt dagsljus + glödljus.
Skulle ni få syn på några Givenchy-lack till ett hyfsat pris så tycker jag ni ska slå till och hojta gärna till åt mitt håll också, för jag skulle inte tacka nej till några fler flaskor från märket! =)

Maroon & Blackened Red


Dagen går i rödlila och på en bas av den fantastiskt fint skimrande Lancome Color Dose "307 Prune Pondichéry" har jag lagt MAC pigmenten "Maroon" och Reflects Glitter Brilliants "Blackened Red". Det glittrar mycket mer i verkligheten! Under ögat, närmast ögonvrån, ligger lite av pigmentet "Romance" från Gosh. Som highlighter har jag använt MAC "Fairylight".
Eyeliner i plommonlila kommer från Gosh och i den har jag också tryckt fast ännu mer Blackened Red.
Svart kajal på vattenlinjen från Biotherm, mascara och ögonbrynspenna från NYX.
Läpparna fick sig lite färg av Clarins läppenna och L'oreal Color Juice "720 Berry Spritzer", skitsnygg nyans men tyvärr fick jag ingen bra bild på den. På bilden nedan ser ni också Max Factor Powdered Foundation och Make Up Store Blush "Fresh" som jag använder för tillfället.  

OPI Louvre Me Louvre Me Not


Louvre Me Louvre Me Not ur OPI France Collection är ett lila lack som legat här hemma ett bra tag utan att testas. Inte för att det är fult på något sätt, det har bara inte blivit av, jag har inte känt det lila suget. Som ni ser har jag bara en miniflaska av lacket och jag kommer nog inte heller att köpa fullsize. Det är lättmålat och täckande (trots den lilla penseln) och det rosaröda skimret är fint men det känns ändå lite "blaha" för mig. Jag kan inte sätta fingret på vad det är... är det djupet jag saknar? Passar det inte min hudton? Ja, jag vet inte. Men det kan säkert falla andra på läppen!

Dagens FOTD i grönt


Fredag idag och jag bjuder på min andra FOTD. Idag går mejken i lite olika nyanser av grönt för att matcha naglarna (såklart!).

Ansikte - Maybelline Instant Age Rewind Concealer "fair" (under ögonen), Max Factor Powdered Foundation "Fair Ivory", NYX Concealer Stick "porcelene" (för att punktdölja) och Make Up Store Blush "Fresh". 
Ögon - Lancome Color Dose "Spice Island" (som bas), MAC Satin Eyeshadow "Club" (i globlinjen och under ögat) och en grönskimrande  skugga från ebaypaletten på den rörliga delen av ögonlocket. I globlinjen ligger också, för att få lite extra djup, lite svart skugga från paletten. Highlightern under brynet och i ögonvrån kommer också från ebaypaletten. Revlons High Dimension "bronze flash" som eyeliner och svart kajal från Biotherm på vattenlinjen uppe och nere. NYX Doll Eye mascara och NYX brynpenna i "Dark brown".
Läppar - Ett kallt, brunrött läppstift från Lumene "220 Dimples". Både svårt att få jämt och illaluktande. Jag tror att det kanske är för gammalt... Ingen hit med andra ord.

Cover Girl NailSlicks Midnight Forest


Jag hade stora problem att fånga den rätta nyansen på detta lack då det är en riktig kameleont. De två första bilderna är tagna i dagsljus + starkt glödljus och de två sista är tagna i snålt dagsljus. Men lika svår som nyansen är att fånga är den också vacker! Jag är väldigt förtjust i den obestämbara grön/grå/svart/multiskimrande färgen, jag tröttnar aldrig på sådana här lack. Lacket har samma konsistens som "Denim" i samma serie, dvs ganska lättflytande men också lättjobbat. Två lager täcker precis mina naglar.
Däremot måste jag köpa nytt överlack, mitt China Glaze Fast Forward har börjat sjunga på sista versen och blir inte så vackert nere vid nagelbanden. Dekorationen ska föreställa en snöflinga som jag målat på frihand med hjälp av Color Club "What A Drag". Det är ett lack som lämpar sig ypperligt för nailart då det är så täckande.

Jag blir tokig!

Blogg.se har tjorvat och levt sitt eget liv (mer än vanligt) på sistone. Varför syns inte alla kommentarer i inläggen? Jag blir smått frustrerad...


Deep Buzzer


Som bas använde jag idag Lancome Color Dose "Spice Island" i stället för den vanliga från Clinique. Color Dose var den första basskuggan jag testade och den revolutionerade verkligen min sminkrutin. Alla skuggor blev så mycket intensivare och satt så mycket bättre när jag grundade med den. Idag finns det ju många olika basskuggor på marknaden men jag tycker fortfarande att Color Dose står sig i konkurrensen.

Dagens skuggor är inte mindre än Make Up Store microshadow "Deep" (en mörkbrun matt skugga) och cybershadow "Buzzer" (en skimrande blågrön skugga). Som highlighter har jag använt Jelly Pong Pong "Natural blonde" och eyelinern är Revlons High Dimension "bronze flash". På vattenlinjen ligger svart kajal från Biotherm och så mascara.
Läpparna fick bli neutrala med läppstift från Clinique i "Bamboo Pink".

Cover Girl NailSlicks "Denim"


Nyansen Denim är först ut att testas och jäklar vad snyggt det är! På bilderna ser ni två lager av lacket och det täcker precis med min nagellängd. Det är ganska tunt i konsistensen och lite rinnigt men å andra sidan flyter det ut väldigt bra och penseln är lätt att jobba med. Jag upplevde också att det torkade snabbt men kan inte svära på det eftersom jag alltid använder snabbtorkande överlack. Jag är ju dödligt förtjust i alla dessa "smutsiga", dämpade färgnyanser så jag kan inte låta bli att älska detta lack! Jag hittade mina NailSlicks på Ebay hos säljaren Member has an eBay Shopthe cosmetics cavern.

$10 Rabatt på CherryCulture!


CherryCulture är inte snåla med erbjudanden, vilket ju är bra såhär i jultider. Nu erbjuder de 10$ i rabatt på alla ordrar över 40$. Frakten är dock densamma för alla som inte huserar i USA. Inte dumt ändå!

En liten FOTD i skimrande grågrönt


Idag bjuder jag på min allra första FOTD (face of the day) vilket känns lite, hm... spännande ;-)
Jag presenterar produkterna jag använt mig av i en lista för att göra det överskådligt. Den mörka gråsvarta skuggan från Lancomes duoskugga är riktigt matt och lite halvtråkig men den ljusa skimrar jättefint i grönt på ögonlocken när den läggs ovanpå den svarta.

Underlag - Maybelline Instant Age Rewind Concealer "fair" (under ögonen), Max Factor Powdered Foundation "Fair Ivory", NYX Concealer Stick "porcelene" (för att punktdölja) och Make Up Store Blush "Fresh". 
Ögon - (bild på produkterna ovan) Clinique Touch tint for eyes "nude sparkle" (som bas), Lancome Ombre Subtile "24 Morphing émeraude" (som skugga), och Jelly Pong Pong "Natural blonde" (highlighter). Svart eyeliner och kajal från Biotherm och NYX Doll Eye mascara. Brynpenna från NYX "Dark brown".
Läppar - L'oreal Color Juice "415 Cherry Freeze".


Cover Girl NailSlicks


Idag damp dessa juveler ner i postlådan! Tre lack från Cover Girl; Mystic Peacock, Midnight Forest och Denim. Sminkan har redan visat två av dessa (Mystic Peacock och Midnight Forest) på sin blogg och de ser helt underbara ut! Ni lär få se smakprov på dessa även här inom kort.


OPI Pretty At The Premiere


Jag har kommit underfund med att jag har väldigt få röda skimmerlack i min samling, eller egentligen röda lack överhuvudtaget. Jag bär inte rött så ofta helt enkelt, förutom den här tiden på året. Ett av mina finaste röda lack som dessutom har hängt med längst är Pretty At The Premiere som för mig känns som ett riktigt "juligt" lack. Lackets lite metalliska finish och fantastiska djup får mig att tänka på vackra, röda glaspumlor! Det är helt täckande efter två lager och torkar snabbt med Seche Vite som topplack.
Dekorationen består av lite guldfärgat glitterlack från Rimmel och lite gltterflagor som jag la i skarven mellan lacken.
Den fjärde bilden är tagen i varmare glödljus.

RSS 2.0